"Ψάχνει σπίτι" η EasyJet μετά το Brexit-Δεν αποκλείει Κύπρο

Μετεγκατάσταση των βάσεων της από τη Βρετανία σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα επιθυμεί η EasyJet, η οποία δεν αποκλείει την Κύπρο. "Φλερτάρει" από αύριο το Υπουργείο Συγκοινωνιών, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Υπουργού, Μάριου Δημητριάδη.

Την είδηση ότι η EasyJet βολιδοσκοπεί χώρες

της ΕΕ για μετεγκατάσταση των βάσεών της, επιβεβαιώνει εκπρόσωπος της εταιρείας στην ιστοσελίδα μας.

Ερωτηθείς, μάλιστα, εάν η Κύπρος είναι μία από τις χώρες που ενδιαφέρουν την εταιρεία, η EasyJet δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού όπως είπε, γίνονται επαφές με διάφορες χώρες και πως η εταιρεία θα συνεχίσει να μελετά τις επιλογές της.

Την απόφαση για μετεγκατάσταση έρχεται να επιβεβαιώσει και ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας που στάληκε στην ιστοσελίδα μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Βρετανία, η Easy Jet άνοιξε διάλογο με την βρετανική κυβέρνηση και την ΕΕ για να διαβεβαιώσει την συνέχιση μίας ελεύθερης αγοράς στον τομέα της αεροπορίας.

Σε αυτό το σημείο η EasyJet, εμπλέκει και τις άλλες εταιρείες που εδρεύουν στην Βρετανία αφού, όπως αναφέρει, ακολουθώντας τα πιο πάνω δεδομένα, «η Εasy Jet και όλες οι ευρωπαϊκές αερογραμμές θα μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους όπως σήμερα».

Η εταιρεία ανοίγει τα χαρτιά της λέγοντας, ότι επιδιώκει μέσα από ανεπίσημες συζητήσεις που κάνει με ευρωπαϊκές χώρες να εξασφαλίσει πιστοποιητικό αερομεταφορέα (ΑΟC).

"Φλερτάρει" και η Κύπρος από αύριο

Σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, δήλωσε, ότι μέχρι τώρα η εταιρεία δεν έχει βολιδοσκοπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ωστόσο, το Υπουργείο μετά και την επισημοποίηση των προθέσεων της ΕasyJet θα έρθει σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία για να διερευνήσει τις προθέσεις της.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της εταιρείας.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα