"Πλημμυρισμένη υπόγεια «πολιτεία» το μεταλλείο του Μιτσερού"

Κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, όπως έχει ήδη διαφανεί, η προσπάθεια των Αρχών που επιχειρούν στο φρεάτιο στο Μιτσερό στο οποίο εντοπίστηκαν νεκρές οι δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες, Marry Rose και Arian, τις οποίες παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος.

Μιλώντας στο Sigma Live, ο διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Κώστας Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στους κινδύνους που κρύβονται στο μεταλλείο.

Όπως είπε, το πηγάδι από

μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα.

Πέραν του πηγαδιού, υπάρχουν στοές που οδηγούν προς το μετάλλευμα και γενικότερα ένα σύστημα συγκοινωνούντων δοχείων, με το νερό να έχει καλύψει τα πάντα.

Το υπόγειο μεταλλείο, όπως είπε, αποτελείται από τεράστια πετρώματα μεγάλης διαμέτρου, ενώ η προσπάθεια να αντληθεί το νερό είναι εξαιρετικά χρονοβόρα εξαιτίας του όγκου του.

Από τη στιγμή που το νερό αντληθεί, το πηγάδι θα βρεθεί σε νέο καθεστώς, όπου εκεί υπάρχουν και εξωτερικές πιέσεις.

Το εσωτερικό, όπως ανέφερε, επενδύθηκε με μπετόν το οποίο βρίσκεται εκεί για 40 χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα «συμπεριφερθεί» στην πιθανότητα άντλησης του νερού.

Παράλληλα, το πηγάδι δεν περιέχει μόνο νερό, αλλά και εγκαταστάσεις του μεταλλείου, ηλεκτροδότηση, εξοπλισμό, καθώς και άλλα φυσικά εμπόδια.

Όταν οι στοές γέμισαν με νερό, τα υλικά που υπήρχαν στις στοές, όπως οι ξύλινες κατασκευές, με την πάροδο του χρόνου αλλοιώθηκαν και κάποια από αυτά πρέπει να κατευθύνθηκαν στο πηγάδι.

Χρειάζεται, τόνισε, μεγάλη προσπάθεια για την αποτύπωση της κατάστασης, ενώ έκανε λόγο για μια πλημμυρισμένη υπόγεια «πολιτεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλημμυρισμένη, Μιτσερούampquot,plimmyrismeni, mitserouampquot