"Πλημμύρες" το Φθινόπωρο-Επιβεβαιώθηκαν τα "μηναλάγια"

Βροχές άνευ προηγουμένου θα έχουμε το ερχόμενο Φθινόπωρο. Αυτές τις μέρες, από τις 3 Αυγούστου, διανύουμε τα μηναλάγια μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Κάθε μέρα του Αυγούστου από τις 3 του μήνα, αντιστοιχεί αντιστοιχεί με ένα μήνα του χρόνου και κάθε 50 λεπτά με μία μέρα του μήνα.

Σύμφωνα με τον λαϊκό μετεωρολόγο Λεωνίδα Λεωνίδου, αν και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα μηναλάγια, εντούτοις, ήδη διαφαίνονται βροχεροί οι μήνες του Φθινοπώρου. Θα καταγραφούν πολλές βροχές σε ολόκληρη την Κύπρο, επισημαίνει ο κ. Λεωνίδου, όπως

και τον Δεκέμβριο, όπου επίσης θα καταγραφούν αρκετές βροχές.

Τελική πρόβλεψη για τον καιρό το υπόλοιπο εξάμηνο της χρονιάς θα έχουμε περί τα τέλη Αυγούστου, όπου και ολοκληρώνονται τα μηναλάγια, βάσει και του παλιού ημερολογίου.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Λεωνίδου, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ και στον Γιάννη Ξενοφώντος, ανέφερε: ''Οι παρατηρήσεις, τόσο οι δικές μου όσο και από άλλους λαϊκούς μετεωρολογούς που έχω παρατηρήσει, όλοι, μέσα των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου έχουν δει βροχές. Και τον Ιούλιο εγώ έχω καταγεγραμμένες βροχές και έχω καταγεγραμμένες βροχές ότι θα έχουμε και τον Αύγουστο. 13-18-25 Αυγούστου θα έχουμε κατά τόπους βροχές στα ορεινά''.

Keywords
Τυχαία Θέματα