"Παγιδευμένοι" οι ευρωβουλευτές -Αυξημένα μέτρα λόγω απειλών

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται κατά την μετάβαση αξιωματούχων στο Στρασβούργο ενώ επικρατεί ένα κλίμα εκφοβισμού από τις απειλές για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, αίσθημα που είναι διάσπαρτο παντού, ανέφεραν οι Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους, Δημήτρης Παπαδάκης και Κώστας Μαυρίδης μιλώντας στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι".

Μερικοί από αυτούς έχουν αφιχθεί στις Βρυξέλλες ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να φθάσουν εν όψει της κρίσιμης συνεδρίας των Ευρωβουλευτών για την τρομοκρατία.

Δηλώσεις

ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους

Η κ.Θεοχάρους αφίχθηκε στο Στρασβούργο. Ανέφερε πως η κίνηση είναι περιορισμένη αλλά δεν υπάρχει στρατός στους δρόμους. Χαρακτήρισε την κατάσταση ως "κατάσταση πολιορκίας" και εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα γίνει σήμερα η συζήτηση για την τρομοκρατία, αφού οι ευρωβουλευτές που αφίχθηκαν μέχρι στιγμής στη γαλλική πόλη δεν είναι καν οι μισοί. Υπάρχουν αυξημένα μέτρα πρόσθεσε, στην είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου και υπήρξε έλεγχος διαβατηρίων για πρώτη φορά στα σύνορα της Γαλλίας, κάτι που ουσιαστικά καταργεί τη ζώνη "Σέγκεν". Για τους πολίτες συνέστησε προσοχή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε όλοι κανονικά τη ζωή μας επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πρέπει απλά να αποκτήσουμε το ένστικτο εντοπισμού του κινδύνου.

Δηλώσεις ευρωβουλευτού Δημήτρη Παπαδάκη

Ο κ.Παπαδάκης ανέφερε πως είναι καθοδόν από Βρυξέλλες προς Στρασβούργο. Χαρακτήρισε τις Βρυξέλλες ως πόλη- φάντασμα. Συγκεκριμένα είπε πως το περασμένο Σάββατο, ημέρα κατά την οποία οι Βρυξέλλες σφίζουν από ζωή αφού είναι ημέρα αγορών, οι δρόμοι και τα καταστήματα ήταν σχεδόν άδεια. Υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις παντού ενώ οι Ευρωβουλευτές μεταβαίνουν στο Στρασβούργο υπό τη συνοδεία της αστυνομίας. Τα σχολεία είναι κλειστά ενώ μετρό και τρένα δεν λειτουργούν.

Δηλώσεις ευρωβουλευτού Κώστα Μαυρίδη

Ο κ.Μαυρίδης βρίσκεται στο Λονδίνο και προσπαθεί να μεταβεί στο Στρασβούργο. Υπάρχει παγωμάρα στην ατμόσφαιρα του λονδρέζικου αεροδρομίου αυτή τη στιγμή, λόγω της εντελώς απρόβλεπτης απειλής. Η διασύνδεση και αλληλοστήριξη των υπηρεσιών πληροφοριών διαπιστώνει πως είναι διάτρητη γι' αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά. Καλεί τους πολίτες και τα δημόσιο πρόσωπα να μην μεταβαίνουν άσκοπα σε ταξίδια και μέρη πολυπληθή.

Περισσότερα στα βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα