"Να μάθουμε να εκτιμούμε τις έντιμες ομάδες"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου σε σημερινές του τοποθετήσεις, αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος, στην πορεία και στην ικανοποίηση του κόσμου, στην ανέντιμη συμπεριφορά, στην ανάγκη να έρθουν ξένοι διαιτητές από την αρχή της επόμενης περιόδου, στην αύξηση των ομάδων και στον προγραμματισμό.

Σχετικά με την κατάληξη του πρωταθλήματος

Δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν στο γήπεδο λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Όπως σημειώσαμε και στην ανακοίνωσή μας, μετά τον αναγκαστικό τερματισμό η επικύρωση της βαθμολογίας αποτέλεσε απόδοση δικαιοσύνης και

ανταμοιβή για την παρουσία μας. Αξίζαμε την 1η θέση και οι επιδόσεις μας επιβεβαιώνουν την υπεροχή μας: Ήμασταν πρώτοι την 23η αγωνιστική, στην κανονική διάρκεια της σεζόν, στη βαθμολογία των 10 τελευταίων αγώνων και σε βαθμολογική συγκομιδή στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων της πρώτης εξάδας. Επίσης, βρισκόμασταν στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Δηλαδή και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις είχαμε την καλύτερη δυνατή θέση. Ακόμη και η άποψη της κοινής γνώμης, ότι δηλαδή αξίζαμε την 1η θέση, αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο ως προς την υπεροχή μας. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο και επιδίωξή μας είναι να δώσουμε συνέχεια στην ανάπτυξή μας σε όλους τους τομείς.

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη φετινή πορεία

Αξίζει στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να νιώθει περήφανος. Με δικές του θυσίες και αγώνες κρατήθηκε ζωντανή η ΟΜΟΝΟΙΑ και τώρα δικαιούται να την χαίρεται και να την καμαρώνει. Όπως πάντοτε έτσι και φέτος ήταν συνεχώς στο πλευρό της ομάδας και έχει πολύ μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς για την 1η θέση. Εάν δεν είχαμε την παγκόσμια πανδημία τότε πιθανότατα θα έσπαζε το ρεκόρ όλων των εποχών στη διάθεση εισιτηρίων. Επί της ευκαιρίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση. Ευχόμαστε σύντομα να γεμίσουμε ξανά το γήπεδο και να δούμε και πάλι αυτές τις υπέροχες εικόνες στην κερκίδα μας: οικογένειες, παιδιά, συνταξιούχους, οργανωμένους, παλμό, σημαίες, τραγούδι, συνθήματα, πανό και γενικά μια ατμόσφαιρα χαράς, ενθουσιασμού και υπερηφάνειας. 

Για την υλοποίηση του στόχου

Είναι γεγονός πως σταθήκαμε άτυχοι με τον παγκόσμια πανδημία καθώς είχαμε όλες τις προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας υλοποιήσαμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον στόχο που είχαμε θέσει που ήταν η πρώτη τετράδα. Αυτό που πέτυχε φέτος η ομάδα ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι από την τεχνική ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό συνεργάζονταν για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο κατάφεραν με τη δουλειά, την ποιότητα και τον επαγγελματισμό τους να γίνουν η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Τους είδαμε να δημιουργούν μια δεμένη οικογένεια και μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι αγάπησαν την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Για την απόφαση της διακοπής

Στο χρονικό διάστημα που γίνονταν συζητήσεις για την τύχη του πρωταθλήματος εκφράζαμε πάντα τη θέση για ολοκλήρωση της σεζόν στο γήπεδο. Ωστόσο, την απόφασή για να ψηφίσουμε αρνητικά όσο αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος τη λάβαμε μετά τη συνάντηση που είχε γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κυβέρνηση και τους Επιδημιολόγους. Εφόσον απορρίφθηκε το Ποδοσφαιρικό Πρωτόκολλο από την Κυβέρνηση, αυτόματα δεν ικανοποιούνταν βασικοί όροι και προϋποθέσεις που θα μας επέτρεπαν να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε ομαλά την σεζόν. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί.

Το χρονικό διάστημα πριν τη συνάντηση στο Προεδρικό σημειώναμε πως για να λάβουμε την απόφαση να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα θα έπρεπε ταυτόχρονα να ξέρουμε πως θα μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε και όχι να αναγκαστούμε να το διακόψουμε ξανά. Σύμφωνα με το διάταγμα της κυβέρνησης, εάν παρουσιαζόταν κρούσμα σε μια ομάδα θα έπρεπε να μπει όλη η ομάδα σε καραντίνα 14 ημέρων. Αυτό δυστυχώς δεν θα επέτρεπε στο πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί. Ενδεχομένως μάλιστα να μην ήταν δυνατό ούτε καν να αρχίσει το πρωτάθλημα με αυτόν τον όρο, ακόμα δηλαδή και εάν αποφασίζαμε να το συνεχίσουμε.

Το δεύτερο σημείο που μας προβλημάτιζε έντονα ήταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα προετοιμάζονταν οι ομάδες, χωρίς αποδυτήρια, γυμναστήρια, φυσιοθεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης και γενικά χωρίς τους κλειστούς χώρους. Ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές θα καλούνταν να ακολουθήσουν ένα εξαντλητικό αγωνιστικό πρόγραμμα με παιχνίδια ντέρμπι κάθε τρεις ημέρες και υπό τις χειρότερες καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, χωρίς σωστή προετοιμασία. Ήδη βλέπουμε τι γίνεται στην Γερμανία με τους τραυματισμούς και σκεφτείτε ακόμα σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι Γερμανικές ομάδες σε θέματα επιστημονικής και ιατρικής υποστήριξης. Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι θα γινόταν στην Κύπρο. Επίσης, η σεζόν θα ολοκληρωνόταν αρχές Αυγούστου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθούσαν οι Ευρωπαϊκοί αγώνες και η νέα σεζόν. Αυτό θα σημαίνε πως οι ομάδες θα ήταν αναγκασμένες να συνεχίσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ξεκούραση, κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα.

Στη Γερμανία και σε άλλες χώρες που αποφάσισαν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημά τους, οι Κυβερνήσεις αποδέχτηκαν το ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο το οποίο ήταν περίπου όπως αυτό που ετοιμάστηκε για το ποδόσφαιρό μας. Σε καμία από τις χώρες αυτές δεν ισχύει καραντίνα 14 ημερών, ούτε συνθήκες προετοιμασίας σαν αυτές που θα ίσχυαν στην Κύπρο αν αποφασίζαμε να ξεκινήσουμε. Η Κυπριακή Κυβέρνηση με την άρνησή της να υιοθετήσει το δικό μας ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο ουσιαστικά οδήγησε στον πρόωρο τερματισμό της σεζόν. Δυστυχώς, δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ούτε άλλη επιλογή.

Οι θέσεις της ομάδας σχετικά με την τύχη του πρωταθλήματος στην κρίση της παγκόσμιας πανδημίας

Η θέση που εκφράζαμε στις ομάδες εργασίας παρέμενε πάντοτε σταθερή: Θέλαμε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί στο γήπεδο η σεζόν. Ωστόσο, επειδή οι συνθήκες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας ήταν πρωτοφανείς και ιδιαίτερες, τονίζαμε από την πρώτη στιγμή πως η συνέχιση της σεζόν δεν θα έπρεπε να γίνει χωρίς σωστούς και δίκαιους όρους και προϋποθέσεις, δηλαδή δεν θα έπρεπε να ήταν μια λευκή επιταγή. Διότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργούνταν ακόμη περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα. Οι όροι και προϋποθέσεις που θέταμε για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η σεζόν κινούνταν σε τρεις βασικούς άξονες:

1. Πρωτόκολλο Υγείας: Θέταμε ως προτεραιότητα τη δημιουργία πρωτοκόλλου υγείας για το ποδόσφαιρο. Θεωρούσαμε απαράδεκτο να βροντοφωνάζουμε ότι θέλουμε να συνεχιστεί η σεζόν και ταυτόχρονα να μην δείχνουμε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αγωνιζόμασταν.

2. Συνθήκες για ολοκλήρωση της σεζόν: Υπογραμμίζαμε την αναγκαιότητα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας επέτρεπαν, εφόσον θα συνεχιζόταν η σεζόν, να την ολοκληρώναμε κανονικά στο γήπεδο μέχρι την 32ηαγωνιστική. Η υιοθέτηση του ποδοσφαιρικού πρωτοκόλλου θα διασφάλιζε την ομαλή ολοκλήρωση της σεζόν.

3. Κάθοδος ξένων διαιτητών: Εφόσον πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος είχε κριθεί αναγκαία η κάθοδος ξένων διαιτητών, σημαίνει πως αυτή η ανάγκη εξακολουθούσε να υφίσταται. Οι λόγοι που μας οδήγησαν ως Κυπριακό Ποδόσφαιρο στην απόφαση για να φέρουμε ξένους διαιτητές δεν έχουν διαφοροποιηθεί. Σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης τα αεροδρόμια θα άνοιγαν ξανά, συνεπώς υπήρχε η δυνατότητα καθόδου ξένων διαιτητών.

Αυτές οι θέσεις ήταν απολύτως λογικές και εφαρμόσιμες. Γι’ αυτό και μας ενοχλούσε η προσπάθεια κάποιων να δαιμονοποιούν οποιονδήποτε εξέφραζε ανησυχίες και επιχειρούσε να αναδείξει την αναγκαιότητα για να τεθούν τέτοιοι όροι που θα μας επέτρεπαν να αρχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ομαλά τη σεζόν. Μας είχε ενοχλήσει το γεγονός πως ορισμένοι – από διάφορους χώρους – επιχειρούσαν να μας διαβάλουν ερμηνεύοντας εσκεμμένα αυτές μας τις θέσεις ως επιθυμία διακοπής. Επιχείρησαν να μετατρέψουν μια υπεύθυνη και σοβαρή στάση, τους λογικούς και τεκμηριωμένους προβληματισμούς, σε κάτι με το οποίο εμείς δεν έχουμε καμία σχέση. Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να μπλέξουν τις καταγγελίες που είχαμε κάνει στην ΟΥΕΦΑ, με την απόφαση για το πρωτάθλημα. Αυτή ήταν μια ανέντιμη συμπεριφορά και δεν την ανεχόμαστε. Πρέπει επιτέλους στο Κυπριακό ποδόσφαιρο να μάθουμε να εκτιμούμε τις έντιμες συμπεριφορές και ομάδες και προπάντων να λειτουργούμε υπεύθυνα.

Σχετικά με τους ξένους διαιτητές

Έχουμε την άποψη πως από το ξεκίνημα της νέας σεζόν θα πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται ξένοι διαιτητές, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τους Κύπριους που αποδεικνύουν με την απόδοσή τους ότι είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν στην πρώτη κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό ανεβαίνει το επίπεδο της διαιτησίας, αυξάνεται ο υγιείς ανταγωνισμός που μόνο θετικά αποτελέσματα επιφέρει στην πρόοδο των διαιτητών, μειώνει την προκατάληψη και συνεπώς βελτιώνει τις συνθήκες δουλειάς των Κύπριων διαιτητών. Επίσης αυξάνει τις επιλογές της Επιτροπής Διαιτησίας ώστε να είναι εφικτό να επιβάλλονται πραγματικές τιμωρίες όταν ένας διαιτητής λάβει χαμηλή βαθμολογία, χωρίς να υπάρχει η δικαιολογία της έλλειψης ικανών διαιτητών. Παράλληλα, θεωρούμε πως η Σχολή Διαιτησίας οφείλει να δουλέψει στη βάση, ώστε σε κάποια χρόνια να αναδείξουμε αρκετούς νεαρούς Κύπριους διαιτητές που θα έχουν τα εχέγγυα για να σηκώσουν το βάρος της διαιτησίας μας και έτσι να μην χρειάζεται να φέρνουμε ξένους διαιτητές.

Για το θέμα αύξησης των ομάδων

Συναινέσαμε για αύξηση των ομάδων αφού πρώτα διασφαλίστηκε πως η αύξηση θα ισχύσει μόνο για την επόμενη σεζόν και έπειτα θα επιστρέψουμε ξανά στις 12. Η δική μας εισήγηση όσο αφορά τη μορφή διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος ήταν όπως διαβαθμιστούν στην κανονική διάρκεια δύο ομάδες, άλλες δύο διαβαθμιστούν μετά την ολοκλήρωση των play-off, να ανέβουν στην πρώτη κατηγορία δύο ομάδες και έτσι να επιστρέψουμε από τη σεζόν 2021-22 στις 12 ομάδες. Επίσης, συναινέσαμε για αύξηση των ομάδων αφού ακούσαμε και κατανοήσαμε τα προβλήματα που μας ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες και διότι συμφωνήσαμε ότι θα ήταν άδικο να διαβαθμιστούν ομάδες που είχαν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής, αλλά και να μην ανέβουν στην πρώτη κατηγορία ομάδες που ήταν πριν τη διακοπή στις πρώτες θέσεις της β’ κατηγορίας.

Για το κατά πόσο θα στεφθεί ή όχι η ΟΜΟΝΟΙΑ πρωταθλήτρια

Βρεθήκαμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στην 1η θέση της βαθμολογίας και το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην υιοθετήσει το ποδοσφαιρικό πρωτόκολλο. Δεν ευθύνεται η ΟΜΟΝΟΙΑ για τη διακοπή. Δεν μιλάμε για ένα παιχνίδι που χάσαμε και προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε στα χαρτιά, αλλά για κάτι που δικαιωματικά μας αξίζει εφόσον ήμασταν στην 1ηθέση όταν αναγκαστικά τερματίστηκε το πρωτάθλημα λόγω ανωτέρας βίας και Κυβερνητικών αποφάσεων. Αυτό που ανέφερε ο Πρόεδρος είναι πως θα βλέπαμε τι θα γινόταν σε άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διακόπηκαν ή θα διακοπούν και ανάλογα θα πράτταμε.

Για τις νέες επίσημες εμφανίσεις 2020-21

Επιδίωξη ήταν να δημιουργηθεί μια πρωτότυπη και μοναδική φανέλα, που θα αναδεικνύει το ιδιαίτερο δέσιμο του κόσμου με την ομάδα και επιπλέον θα θυμίζει σε όλους μας την χρονιά που βρήκε την ΟΜΟΝΟΙΑ ξανά στην 1ηθέση. Φίλαθλοι και υποστηρικτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούν να αναγράψουν είτε το δικό τους όνομα, είτε της οικογένειάς τους, είτε αγαπημένου τους προσώπου, ή ακόμα και οργανωμένου συνόλου ή επιχείρησης, στις επίσημες αγωνιστικές εμφανίσεις της σεζόν 2020-21. Αυτές θα είναι οι φανέλες με τις οποίες θα αγωνίζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τα ονόματα θα αναγράφονται και στις δύο επίσημες εμφανίσεις, δηλαδή και στην εντός και στην εκτός έδρας εμφάνιση. Είναι περιορισμένος ο αριθμός των ονομάτων που μπορούν να αναγραφούν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 2 Ιουνίου ώστε να προλάβουμε να έχουμε τις φανέλες έτοιμες για τα πρώτα επίσημα παιχνίδια.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορεί ο φίλαθλους να αναγράψει το όνομα:

1. Μέσω της σελίδας που δημιουργήθηκε: http://jersey.omonoiafc.com.cy
2. Μέσω τηλεφώνου στο 22104848 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 18:00).

Γίνονται ευκολίες πληρωμής στους φιλάθλους που το ζητήσουν, ενώ όσοι αναγράψουν όνομα θα μπουν σε κλήρωση για να διεκδικήσουν ένα ταξίδι με την αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο πρώτο εκτός έδρας Ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Για την αναγραφή ονομάτων φιλάθλων που απεβίωσαν πρόσφατα

Η Διοίκηση έχει αποφασίσει όπως αναγράψει με χρυσά γράμματα πάνω στη φανέλα ονόματα φιλάθλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δυστυχώς απεβίωσαν πρόσφατα. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των πιστών φιλάθλων.

Για τον προγραμματισμό

Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση των στελεχών του προπονητικού επιτελείου, του προσωπικού και της υποστηρικτής ομάδας που πιστεύουμε ότι είναι σημαντικοί. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε και με τους ποδοσφαιριστές. Συνεπώς προτρέπουμε τον κόσμο μας να μην εκλαμβάνει ως δεδομένο οτιδήποτε γράφεται ή λέγεται σχετικά με μετεγγραφικούς μας στόχους.

Για την προετοιμασία της νέας σεζόν

Αναμένουμε ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ για τις ημερομηνίες των προκριματικών γύρων του Champions League, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τις διευθετήσεις με την προετοιμασία. Έχουμε κάνει την προεργασία μας λαμβάνοντας υπόψη διάφορα σενάρια, ωστόσο για το τελικό πλάνο θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της ΟΥΕΦΑ.

Keywords
champions league, ομονοια, καλοκαιρι, κυπρος, νέα, σημαίνει, υφίσταται, ουεφα, εμφάνιση, ιουνίου, http, μνήμη, league, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, εσπα 2021, ξανα, αποτελεσματα, κληρωση, υιοθετηση, μνήμη, χωρες, το θεμα, γερμανια, δουλεια, εικονες, ηγεσια, θεμα, ονοματα, παιχνιδια, προγραμμα, σημαιες, τυχη, αγωνες, αυξηση, αξιζει, αξονες, ατμοσφαιρα, βαθμολογια, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, δεδομενο, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δυστυχως, διοικηση, δικη, δρομος, υπαρχει, ενημερωση, εμφάνιση, επρεπε, επιθυμια, ερχονται, εσκεμμενα, ευρωπη, ιδια, ιδιο, η δικη, ισχυει, υφίσταται, θυμιζει, κυβερνηση, κυπελλο, λευκη, μορφη, ξεκινημα, ξεκουραση, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομονοια, ονομα, ουεφα, ουσιαστικα, παιδια, ποδοσφαιρο, πιθανοτητες, ποιοτητα, προβληματα, ρεκορ, σεζον, συνεχεια, συντομα, σειρα, συνθηματα, υγιεις, υλοποιηση, φορα, http, εμφανισεις, ιδιαιτερο, ιουνίου, league, ομαδες, παιχνιδι, play, σημαίνει, ταξιδι, θεματα, θεσεις, θετικα, υγειας, υπεροχη, χαιρεται
Τυχαία Θέματα