"Μάχη" Κομισιόν κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Μάχη κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος δίνει η Κομισιόν με νέα δραστικά μέτρα.

H Κομισιόν κάνει σήμερα το επόμενο βήμα εγκρίνοντας πρόταση για την περαιτέρω ενίσχυση των κανόνων της ΕΕ για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, η οποία αυξάνει τη διαφάνεια σχετικά με το ποιος κατέχει πραγματικά εταιρείες , κεφάλαια και καταπιστεύματα.

Οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν νέα

μέσα χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, όπως προπληρωμένες κάρτες και τα εικονικά νομίσματα, και θα βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας. Η πρόταση δίνει πλήρη πρόσβαση στα μητρώα ιδιοκτησίας, καθορίζει τις προτεραιότητες για τις περαιτέρω εργασίες για την δικαιότερη, πιο διαφανής και πιο αποτελεσματική φορολόγηση, αυξάνει τη διασυνοριακή διαφάνεια για τους δικαιούχους, βελτιώνοντας την εποπτεία των δραστηριοτήτων φοροτεχνικών και ενίσχυση της προστασίας των πληροφοριοδοτών.

Ο Pierre Moscovici, Επίτροπος για Οικονομικές και Χρηματοδοτικές Υποθέσεις, φορολογία και τελωνεία, δήλωσε σχετικά ότι “μεταξύ των στόχων είναι και τα κενά στον έλεγχο των offshore εταιριών” και πως “η Κομισιόν είναι αποφασισμένη να εισφέρει περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη εμπιστοσύνη στη φορολογία"

Αντίστοιχα η Věra Jourová, Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων, δήλωσε “σήμερα, εντείνουμε τον αγώνα μας κατά του ξεπλύματος χρήματος και της φοροαποφυγής. Η επικαιροποίηση της τέταρτης οδηγίας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος θα κλείσει τυχόν κενά στην Ευρώπη για τους τρομοκράτες, εγκληματίες ή όποιον προσπαθεί να παίξει με τη φορολογική νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του. Η βελτίωση της συνεργασίας για την καταπολέμηση αυτών των θεμάτων θα κάνει τη διαφορά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα