"Κάρφωμα" Οζγκιουργκιούν:Με συνοδεία σε αποφοίτηση κόρης του

Σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες αποτελεί κύριο θέμα η έκθεση της “επιτρόπου διοικήσεως”, κατόπιν παραπόνου μελών του Κόμματος του Λαού, που επικρίνει τον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν ο οποίος, επικαλούμενος επίσημη μονοήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι τον Ιούνιο, παρέστη με επταμελή αντιπροσωπεία στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του από πανεπιστήμιο. Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται επίσης στην υπόθεση “φαντασίωσης”, όπως την γράφουν, που αφορά ξυλοδαρμό ενός ζεύγους από τον εραστή της συζύγου που κρυφοκοίταζε από το παράθυρο την προσωπική στιγμή στο υπνοδωμάτιο του παντρεμένου ζευγαριού.

Όλες οι τ/κ εφημερίδες αναφέρονται στο θάνατο ενός από τους πιο παλιούς Τ/Κ σουβλιτζήδες στη Λευκωσία.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Δεν είναι θεμιτό” αναφέρεται στις παρατηρήσεις που ανακοίνωσαν διεθνείς οργανισμοί για το δημοψήφισμα στην Τουρκία και δη του ΟΑΣΕ. Αλλού γράφει ότι ο θρυλικός κεμπαμπτζής της Λευκωσίας, Σαφέτ Ανιμπάλ, πέθανε χθες μπροστά από το μαγκάλι, ψήνοντας σουβλάκια στα 84 του χρόνια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η “επίτροπος διοικήσεως”, κατόπιν σχετικού παραπόνου, σε έκθεσή της αναφέρει ότι ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν χρέωσε ως “κρατικά έξοδα” προσωπικό του ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Ιούνιο.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του Λαού) με τίτλο “Σκληρή απάντηση από την Επίτροπο” γράφει ότι η “επίτροπος διοικήσεως” επέκρινε τον “πρωθυπουργό” επειδή πραγματοποίησε το ταξίδι για την αποφοίτηση της κόρης του στην Κωνσταντινούπολη με επταμελή αντιπροσωπεία με “κρατικούς” πόρους. Αλλού γράφει ότι σήμερα πραγματοποιείται η τρίωρη στάση εργασίας των γιατρών και νοσηλευτών στα “κρατικά” νοσοκομεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον θάνατο του Ανιμπάλ που εδώ και 50 χρόνια έψηνε σουβλάκια.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Βάλε τα χρήματα πίσω” αναφέρεται επίσης στην έκθεση της “επιτρόπου διοικήσεως” για το ταξίδι του Οζγκιουργκιούν στην Κωνσταντινούπολη. Αλλού αναφέρει ότι έξω από το “δικαστήριο” έγινε απόπειρα λιντσαρίσματος μιας γυναίκας και του εραστή της, επειδή αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε δέσει στο κρεβάτι το σύζυγό της ως “σεξουαλική φαντασίωση” και ο εραστής που παρακολουθούσε από το παράθυρο μπήκε στο υπνοδωμάτιο, έδειρε τον σύζυγο και την ερωμένη του, και έφυγε. Το περιστατικό συνέβη στις 13 Απριλίου στον Καραβά και συζητείται από τότε εκτενώς στην τ/κ κοινότητα. Σε άλλο θέμα αποχαιρετά τον Σεφάτ Ανιμπάλ, η κηδεία του οποίου θα γίνει σήμερα στη Λευκωσία.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Άρνηση της αρχής ηλεκτρισμού προς το (“υπουργείο”) δημοσιονομικών” αναφέρει ότι η “αρχή ηλεκτρισμού” έδωσε διορία στο “υπουργείο δημοσιονομικών” μέχρι την 1η Μαΐου για να πληρώσει την επιχορήγηση για την παροχή ρεύματος σε πανεπιστήμια, φοιτητικές εστίες, κτηνοτροφικές μονάδες και άλλα. Αλλού γράφει ότι η “υπόθεση φαντασίωσης ζεύγους με τον εραστή της συζύγου” που συζητείται παντού στην τ/κ κοινότητα, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του “δικαστηρίου” το οποίο τους άφησε ελεύθερους με εγγύηση, προκαλώντας τη μήνη των συγγενών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι παιδιά από Λετονία, Σερβία και Ρωσία αναμένονται χθες και σήμερα μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Νεολαίας στα κατεχόμενα στις 23 Απριλίου, αλλά δεν τους δόθηκε η άδεια εισόδου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα Τάξη) με τίτλο “Παρέλειψε τα καθήκοντά του που προέρχονται από το σύνταγμα” αναφέρεται στην έκθεση της “επιτρόπου διοικήσεως” για το ταξίδι του “πρωθυπουργού” Οζγκιουργκιούν στην Κωνσταντινούπολη. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση παρατηρητών του ΟΑΣΕ το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν διεξήχθη με ίσους όρους για τις δύο πλευρές. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις τ/κ ακαδημαϊκών για το πώς μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία να επηρεάσει την πολιτική στην Κύπρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα