"Καύσωνας" στο Συνεργατισμό-Εκτάκτως στη Βουλή τη Δευτέρα

Στο μικροσκόπιο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, οι τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό, εκτάκτως τη Δευτέρα ύστερα από αίτημα του Προέδρου των Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών Γιώργου Περδίκη.

Ζητεί, ενημέρωση για τη διαδικασία μετοχοποίησης του Συνεργατισμού και την κατάργηση των καταστημάτων στην ύπαιθρο.

«Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κρίνουμε ως εξαιρετικά σημαντικές τις προωθούμενες αλλαγές στον Συνεργατισμό και θεωρούμε απαράδεκτο η Βουλή και ο λαός να μην

έχουν πλήρη γνώση του περιεχομένου τους», ανέφερε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναμένεται ότι θα κοινοποιηθούν και τα στοιχεία της συμφωνίας Συνεργατισμού - Altamira.

«Αυτό είναι το κυριότερο θέμα. Η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε, όπως η συνεδρία διεξαχθεί κελεισμένων των θυρών καθώς αναμένεται να κατατεθούν στοιχεία, τα οποία είναι απόρρητα», τόνισε ο κ. Περδίκης.

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, είχε εκφράσει την έντονη του διαφωνία στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση του 25% των μετοχών που το κράτος κατέχει στον Συνεργατισμό, στους πολίτες, χαρακτηρίζοντας την ως μη νόμιμη.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παραβίαση του ίδιου του συντάγματος, πέραν της παραβίασης δυο ειδικών νομοθεσιών. Επιφυλάξεις, διατηρεί και ο έφορος ελέγχου κρατικών ενισχύσεων, ο οποίος κάλεσε από το Υπουργικό Συμβούλιο να ανακαλέσει την απόφαση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα