"Έρχεται" η ανακάλυψη μικρόβιου εξωγήινου οργανισμού

"Σπουδαιότατη, η ανακάλυψη της NASA, αναφορικά με το ηλιακό σύστημα όμοιου με αυτό της γης" δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, "Μεσημέρι και κάτι" ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φάκας, επεσήμανε τις κυριότερες "συγκυρίες" που ταυτίζονται με το δικό μας ηλιακό σύστημα. "Υπάρχουν οκτώ πλανήτες, όπως και το δικό μας, και μάλιστα, οι εσωτερικοί

πλανήτες είναι μικρότεροι, αντίστοιχοι με του δικού μας".

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, ανέφερε ότι "σε κάποια φάση θα ακούσουμε μια ανακάλυψη -έστω- και ενός μικρόβιου εξωγήινου οργανισμού, που δεν θα είναι όπως την ανθρώπινη ζωή στο συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα". Πρόσθεσε δε, ότι η "NASA, ανέφερε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να υπάρξει ζωή στη δική μας μορφή".

Εν κατακλείδι, ο ίδιος, επεσήμανε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε ο εν λόγω εξωπλανήτης με τη χρήση computers."Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν τον τελευταίο λόγο για το εαν πρόκειται για κάποιο ουράνιο σώμα. Η διαφορά, όμως, τώρα είναι ότι επιστημονικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google, έβγαλε αποτέλεσμα από μόνο του, για την ύπαρξη του 8ου πλανήτη".

Σημειώνεται ότι, υπάρχουν 2,500 εξωπλανήτες από το τηλεσκόπιο Kepler.

Keywords
Τυχαία Θέματα