"Έπιασε" τον Αραγονές σε τίτλους ο Σιμεόνε

Ο τίτλος του Europa League είναι ο έκτος του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της Ατλέτικο. Ο Αργεντινός "έπιασε" τον Λουίς Αραγονές στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους και φιλοδοξεί να τον ξεπεράσει στο Ταλίν.

"Cholismo". Αυτή η λέξη αποδίδεται για την περιγραφή της πορείας της Ατλέτικο επί τεχνικής ηγεσίας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Μοιάζει σαν κίνημα. Ο Αργεντινός έχει αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία των "κολτσονέρος" και η στατιστική τον επιβεβαιώνει.

Η

ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας νίκησε 3-0 τη Μαρσέιγ στον τελικό της Λυών και κατέκτησε το τρόπαιο του Europa League. Αυτός ήταν ο έκτος τίτλος του "Τσόλο" στα επτά χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της "Ατλέτι".

Έχει κατακτήσει τρεις εθνικούς (1 La Liga, 1 Copa del Rey και 1 Supercopa) και τρεις διεθνείς (δύο ευρωπαϊκά Super Cup και το Europa League). Έπιασε στη σχετική λίστα - των προπονητών της Ατλέτικο με τους περισσότερους τίτλους - τον πρώην προπονητή του Λουίς Αραγονές, ο οποίος είχε επίσης έξι τίτλους (1 La Liga, 3 Copa del Rey, 1 Supercopa κι ένα Διηπειρωτικό).

Φυσικά, ο Σιμεόνε έχει την ευκαιρία σε λίγους μήνες να κατακτήσει τον έβδομο τίτλο του, να τον ξεπεράσει και να είναι ο μόνος πιο πολυνίκης στην ιστορία της ομάδας από τη Μαδρίτη. Στις 15 Αυγούστου, στη "Le Coq Arena" του Ταλίν, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του Champions League (Ρεάλ ή Λίβερπουλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα