"Εγκλωβισμένη" στο προδικαστικό στάδιο η δίκη της "Focus"

«Εγκλωβισμένη» στο προδικαστικό στάδιο παραμένει, από τον Απρίλιο του 2017, οπότε παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο, η σοβαρή και πολύκροτη υπόθεση της Focus και της κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Στη σημερινή ακρόαση, οι δικηγόροι των οκτώ κατηγορουμένων υπέβαλαν νέες προδικαστικές ενστάσεις επί του νέου κατηγορητηρίου, 26 συνολικά κατηγοριών, που είχε εγκρίνει το δικαστήριο στην προηγούμενη

δικάσιμο.

Πριν από λίγη ώρα, η υπεράσπιση ήγειρε θέματα κατάχρησης διαδικασίας, μη δικαιοδοσίας του δικαστηρίου και πολλαπλότητας του κατηγορητηρίου και συγκεκριμένα ότι δύο αδικήματα συνωστίζονται σε μία κατηγορία.

Επίσης, ο δικηγόρος του Ελλαδίτη κατηγορουμένου Μιχάλη Ζολώτα, Ευστάθιος Ευσταθίου, υποστήριξε πως δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας εναντίον του πελάτη του.

Ενημέρωσε ότι προχθές απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία ζητεί λεπτομέρειες επί των κατηγοριών, χωρίς να λάβει απάντηση. Ο κ. Ευσταθίου υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο να δώσει οδηγίες στον Κώστα Κληρίδη για να παραχωρήσει τις ζητηθείσες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά της, η Κατηγορούσα Αρχή, ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για να απαντήσει στις νέες προδικαστικές ενστάσεις.

Το Κακουργιοδικείο ενέκρινε αίτημα και όρισε εκ νέου τη δίκη για την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, ακυρώνοντας ταυτόχρονα την αυριανή ακρόαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα