"Δεν είναι εύκολο να πείσουμε ότι όλα είναι καλά και άγια"

Για τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, τις προσθήκες που θα κάνει η Αλκή, για τη σχέση με τον πρόεδρο Άντη Λόπα και για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα της φετινής περιόδου στην Α' Κατηγορία, μίλησε ο Σάββας Δαμιανού σε συνέντευξη του στο Sigmalive.

Συνέντευξη στην Άντρια Χήρα

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε στον προγραμματισμό και ποιοι παίκτες από το υπάρχον ρόστερ θα παραμείνουν στην ομάδα;

Θα μείνει ο βασικός κορμός στην ομάδα. Δεν θέλουμε πολλές αλλαγές, αυτή τη γραμμή ακολουθήσαμε

και πέρσι. Θα προχωρήσουμε σε 5-6 προσθήκες σε όλες τις γραμμές...

Με τον προϋπολογισμό των 650 χιλιάδων ευρώ, πιστεύετε ότι είναι αρκετός στο να φτιάξετε μία ομάδα ανταγωνιστική που να έχει όλα τα φόντα ομάδα πρώτης κατηγορίας;

Είναι ένα ποσό το οποίο αποφασίστηκε από τον πρόεδρο, θα θέλαμε η αλήθεια να ήταν παραπάνω, όμως είδαμε τι μπορούν να φέρουν οι καταχρήσεις, γι’ αυτό θα κινηθούμε σε πολύ λογικά πλαίσια.

Ο προγραμματισμός γίνεται σε συνεννόηση με τη διοίκηση ή σας έχει δοθεί εν λευκώ αυτή η ευθύνη;

Κάθε χρόνο ο προγραμματισμός είναι δική μου ευθύνη γιατί στο τέλος της ημέρας, εμείς θα κριθούμε για τις επιλογές μας. Η διοίκηση δεν αποφασίζει για μεταγραφές, εγώ έχω αποκλειστικά την ευθύνη μαζί με τους συνεργάτες μου. Ήδη έχω κάνει ένα ταξίδι στη Πορτογαλία και θα κάνω μέσα στο επόμενο διάστημα στη Γαλλία για να μιλήσουμε με παίκτες. Βλέπουμε διάφορους παίκτες, το επίπεδο και συγκρίνω αν μπορούν να αγωνιστούν στο κυπριακό πρωτάθλημα. Μιλάμε συχνά με ποδοσφαιριστές έχουμε καθημερινή επαφή. Χρειάζεται υπομονή, λόγω πολλών περιστατικών δεν είναι εύκολο να πείσουμε ότι όλα είναι καλά και άγια στο κυπριακό πρωτάθλημα, προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι η Αλκή μπορεί να αποτελεί από τις λίγες ομάδες που είναι τυπική στις υποχρεώσεις της. Είναι σημαντικό για εμάς και για τους ποδοσφαιριστές να πληρωνόμαστε στην ώρα μας. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, γι’ αυτό και δεν βγήκαμε εκτός προϋπολογισμού. Δεν συμφωνήσαμε με κάποιον ποδοσφαιριστή ακόμα ούτε υπογράψαμε.

Για τον πρόεδρο Άντη Λόπα και τη συνεργασία σας;

Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, ένας πρόεδρος ο οποίος θέλει να κάνει άψογα τη δουλειά του. Δεν εμπλέκεται ποτέ στα προπονητικά θέματα, ο καθένας τη δουλειά του. Δεν είχαμε ποτέ καμία διαφωνία, υπάρχει καταμερισμός εργασίας. Υγιής συνεργασία, πολύ σημαντικό για εμάς που δουλεύουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Το συμβόλαιο σου λέει ότι μένεις στην Αλκή, παρόλα αυτά είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;

Υπήρχε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για ανανέωση για τα επόμενα δύο χρόνια. Όχι δεν είχα προτάσεις ούτε επιδίωξα να έχω προτάσεις. Υπάρχει μία υγιής κατάσταση στην Αλκή, είμαστε καλό «μαγαζί», στόχος μου είναι να την ανεβάζω συνεχώς επίπεδο και να γίνομαι και εγώ καλύτερος στη προπονητική μου.

Ο στόχος σας;

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι να κοιτάζουμε τους αντιπάλους στα μάτια, χωρίς να υπάρχει φόβος.

Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα φέτος;

Πιστεύω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πιο κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο, λόγω προγράμματος. Είχε τις του, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι ο πρωταθλητής. Αν δεν γίνει αυτό, θα είναι ο Απόλλωνας.

Για την έδρα: Υπάρχει συμφωνία διετής, είναι σημαντικό για εμάς που θα έχουμε έδρα το «Αμμόχωστος», οι οπαδοί μας θα μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία, τους ευχαριστούμε που φέτος ήταν δίπλα μας, σπρώχνοντας μας και με το παραπάνω.

Keywords
Τυχαία Θέματα