"Αυτό που συμβαίνει...δεν είναι φυσιολογικό"

«Ο απολογισμός γίνεται στο τέλος της περιόδου και αυτό που πιστεύουμε είναι ότι θα αναδειχθούμε πρωταθλητές». Αυτό ήταν το μήνυμα του υπεύθυνου επικοινωνίας των «γαλαζοκιτρίνων», Χαράλαμπου Προύντζου που μίλησε σήμερα στο Ράδιο Πρώτο.

Ο κ. Προύντζος παραδέχτηκε ότι αυτό που παρατηρείται φέτος με τους τραυματισμούς δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο, όμως τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να μείνουν κοντά στην ομάδα γιατί αυτό που χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές είναι υγεία, σωματική και ψυχολογική, και πάνω απ’ όλα συμπαράσταση από

τον κόσμο.

Για το τι φταίει και η ομάδα παρουσιάζει το παρατεταμένο κακό αγωνιστικό πρόσωπο:«Είναι πολλά πράγματα μαζί. Σίγουρα είναι ένα αρνητικό σερί, που σπάνια συμβαίνει στον ΑΠΟΕΛ. Μία ομάδα που έχει συνηθίσει στις νίκες. Αυτό σίγουρα είναι η αρνητική πλευρά, δηλαδή από τους τελευταίους 15 βαθμούς έχουμε πάρει μόνο τους τέσσερις, σίγουρα μία φτωχή συγκομιδή. Από την άλλη όμως, παρά τις βαρύτατες απώλειες είμαστε μέσα στους στόχους μας. Απέχουμε μόνο τρεις βαθμούς από τον Απόλλωνα. Σίγουρα εάν είχαμε καλύτερη συγκομιδή τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και εν μέρει σε αυτό βασίζεται και η απογοήτευση του κόσμου. Νομίζω αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή δεν είναι η κριτική, γιατί έχει ασκηθεί αρκετή πριν ακόμα αρχίσει αυτό το αρνητικό σερί. Αυτό που χρειάζεται είναι η ψυχραιμία και η συσπείρωση».

Για τους συχνούς τραυματισμούς:«Πέρσι η ομάδα ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι σήμερα. Όμως θα πρέπει να απαντήσω σε διάφορα ερωτήματα που έχουν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Για παράδειγμα εάν είναι φυσιολογικοί όλοι αυτοί οι τραυματισμοί που έχει η ομάδα. Όχι δεν είναι φυσιολογικοί. Και δεν μιλάμε για ένα ή δύο. Έχουμε από τέσσερις μέχρι οκτώ τραυματισμούς, εκ των οποίων το 60% με 70% θεωρούνται βασικοί. Και από ιατρικής πλευράς αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Έχουμε λάβει γνωματεύσεις από επιστήμονες και αυτό που μπορώ να πω μετά αβεβαιότητος είναι ότι έχουμε υπερβεί κατά πολύ τον μέσο όρο αντίστοιχων τραυματισμών που έχει μία ομάδα με το ανάλογο βάρος στο αγωνιστικό της πρόγραμμα που έχει ο ΑΠΟΕΛ. Όταν μία ομάδα έχει από πέντε μέχρι οκτώ ποδοσφαιριστές να απουσιάζουν, πέραν από το ιατρικό μέρος δημιουργεί και ένα πρόβλημα ομοιογένειας και ρυθμού».

Για το πληρέστερο ρόστερ:«Σχολιάστηκε πάρα πολύ το κατά πόσο ο ΑΠΟΕΛ έχει το πιο πλήρες ρόστερ όλων των εποχών. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, πιστεύω ότι έχουμε ένα πλήρες ρόστερ. Όμως με ποια έννοια. Όταν σε κάθε αγώνα έχει μία με δύο απουσίες που είναι το φυσιολογικό, τότε μπορείς να τις αναπληρώσεις. Και εκεί ναι, υπάρχει βάθος και πληρότητα του ρόστερ. Όμως δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μπορεί να αναπληρώσει τόσους πολλούς τραυματισμούς συνεχώς. Αναπόφευκτα αυτό δημιουργεί θέμα ομοιογένειας στην ομάδα».Για το γεγονός ότι πρωτοκλασάτοι παίκτες δεν αποδίδουν«Το άλλο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί πρωτοκλασάτοι παίκτες δεν μπορούν να έχουν τα ίδια στάνταρ απόδοσης όπως την προηγούμενη χρονιά. Θα πρέπει να πούμε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ανεξαιρέτως βασανίστηκαν από τραυματισμούς και δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που θέλουμε. Όπως για παράδειγμα ο Ντε Βινσέντι. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο που ξέρει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και ειδικά ένας νεαρός. Αυτό που χρειάζονται είναι υγεία, σωματική και ψυχολογική, και πάνω απ’ όλα συμπαράσταση από τον κόσμο. Για το εάν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση απαντώ ναι. Γιατί έχουμε την καλύτερη ομάδα. Αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα και ψυχραιμία».

Για τα καλοκαιρινά αποκτήματα:«Τα καλοκαιρινά αποκτήματα είναι γνωστά και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα των κινήσεων που έγιναν. Η κριτική γίνεται για την απόδοση και παρουσία τους. Δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί. Ο Τζιμπούρ βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία, το ίδιο και ο Ρίισε. Ο Εφραίμ είναι ξεκάθαρο ότι κάθε φορά που πάει να βρει τα πατήματά του έχει τραυματισμό,. Δεν μπορεί όμως να αμφισβητήσει κανείς την ποιότητα του».Για την ενίσχυση που θα επιχειρηθεί: «Θα γίνει σε συνάρτηση με τις αποχωρήσεις γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε σφάλματα. Το σίγουρο είναι ότι θα αποκτηθούν έτοιμοι ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να βοηθήσουν άμεσα για την επίτευξη των στόχων».

Keywords
Τυχαία Θέματα