"South of the South": Έκκληση σε ΚΔ για μετάβαση τ/κ στις εργασίες τους

H Oμάδα South of the South που απαρτίζεται από Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές απευθύνει έκκληση στην Κυπριακή Δημοκρατία να τους επιτρέψει μετάβαση στις εργασίες τους, κάτι το οποίο έχει τερματιστεί με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων λόγω COVID-19.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι "οι δηλώσεις ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, και δεν σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε στη δουλειά μας. Η τρέχουσα κατάσταση θέτει τόσο τους υπαλλήλους

όσο και τους εργοδότες μας σε μια δύσκολη κατάσταση. Πρόκειται να χάσουμε τη δουλειά μας, οι εργοδότες μας θα χάσουν το εξειδικευμένο προσωπικό με το οποίο εργάζονται εδώ και χρόνια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καλεί την Κυβέρνηση να λάβει άλλα μέτρα για τις διελεύσεις και εισηγείται διεξαγωγή τεστ στα οδοφράγματα. "Δεν πρέπει να είναι δύσκολο να κάνετε 1.500 - 2.000 τεστ. Εάν είναι απαραίτητο, θα πληρώσουμε το κόστος. Οι εργοδότες μας δηλώνουν ότι θα μας υποστηρίξουν σε αυτό το θέμα. Όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους χωρίς να μπουν σε καραντίνα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να διαμείνουν εκεί για να μην χάσουν τις δουλειές τους έως ότου αφαιρεθούν τα μέτρα εντελώς", αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης 

Νέα διαμαρτυρία Τ/κ αυτή τη φορά στο οδόφραγμα Αγ.Δομετίου (ΦΩΤΟΣ)

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα