Αμμ/στος:Εκκενώθηκε η ΜΕΘ για νοσηλεία τυχόν σοβαρών περιστατικών

Την εκκένωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για να μπορεί, σε περίπτωση που χρειαστεί, να νοσηλευτούν σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού που χρήζουν διασωλήνωσης, ανακοινώνει και το ίδιο το Νοσοκομείο, όπως και τις άλλες αλλαγές που αφορούν κλινικές του.



Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Facebook, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ως νοσοκομείο αναφοράς για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, αναφέρει ότι «η Γυναικολογική και η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου έχουν

εκκενωθεί και απομονωθεί και νοσηλεύουν μόνο ασθενείς με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Εφημερεύων Γυναικολόγος / Μαιευτήρας και Παιδίατρος καλύπτουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας μεταφέρονται σε άλλο νοσοκομείο».

Ακόμα «όλες οι προγραμματισμένες γυναικολογικές επεμβάσεις έχουν ακυρωθεί. Το μαιευτικό εξωτερικό ιατρείο λειτουργεί καθημερινά, όχι στην γυναικολογική πτέρυγα όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά στον χώρο των υπόλοιπων εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου. Οι εγγραφές των εγκύων γίνονται στο κεντρικό τμήμα εγγραφών».

Επίσης «τα παιδιατρικά εξωτερικά ιατρεία καθώς και τα εξωτερικά ιατρεία των υπόλοιπων ειδικοτήτων λειτουργούν κανονικά. Κανονικά λειτουργούν επίσης το Φυσιοθεραπευτήριο, το Νοσοκομειακό Εργαστήριο, το Ακτινολογικό Τμήμα, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης, η Μονάδα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας και το Φαρμακείο».

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας «έχει εκκενωθεί για να μπορεί, όταν και εφόσον χρειαστεί, να νοσηλεύσει σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού που χρήζουν διασωλήνωσης. Η Χειρουργική, η Ορθοπεδική και η Παθολογική Κλινική εξακολουθούν να νοσηλεύουν ασθενείς, όμως έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό την αύξηση των διαθέσιμων κλινών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών καθώς και το Χειρουργείο λειτουργούν μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Επίσης έχει απαγορευτεί αυστηρά το επισκεπτήριο πέραν των καθορισμένων ωρών (13:00 – 14:00 και 17:00 – 19:00) και όχι πέραν του ενός επισκέπτη ανά ασθενή, ενώ το κοινό καλείται να συμμορφώνεται με το επισκεπτήριο και να περιορίσει τις επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών, εφόσον αυτό δεν είναι απαραίτητο».

Σημειώνεται ότι «για οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν που αφορούν τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου θα γίνεται σχετική ενημέρωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμμστος Εκκενώθηκε, ΜΕΘ,ammstos ekkenothike, meth