Αμμόχωστος/περιουσιακό: Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις με προσφυγές Ε/κ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο πρώην δικαστής του Ανωτάτου Γιώργος Αρέστης, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που οι Αμμοχωστιανοί δεν πρέπει να προσφύγουν στην λεγόμενη επιτροπή των κατεχομένων για να εξασφαλίσουν τις περιουσίες τους.

Διαβάστε ακόμη: «Γενί Σαφάκ»:338 προσφυγές Ε/κ στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για Βαρώσια

Αρχικά ανέφερε ότι είναι κάθετα κατά της προσφυγής στην λεγόμενη επιτροπή και στην επανεγκατάσταση στην Αμμόχωστο.

Πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται την οργή, τον θυμό και την απογοήτευση των συμπολιτών του, τονίζοντας ότι αυτή η απογοήτευση δεν πρέπει

να οδηγήσει σε ενέργειες οι οποίες θα αποτελέσουν ταφόπλακα για την ενδεχόμενη επιστροφή της Αμμοχώστου.

Εξήγησε ότι υπάρχει η νομική πτυχή και η πολιτική πτυχή. «Η νομική πτυχή αγγίζει τα προβλήματα της επιτροπής».

Επεσήμανε ότι είναι διακηρυγμένος στόχος της Τουρκίας και του ψευδοκράτους για να καταλήξει η Αμμόχωστος στο ΕΒΚΑΒ. «Υπάρχει απόφαση το 2005 από το λεγόμενο επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου η οποία λέει ότι το 95% των περιουσιών στην περίκλειστη πόλη ανήκει στο ΕΒΚΑΒ». Συμπλήρωσε ότι αν κάποιος ξεπεράσει τα προβλήματα της επιτροπής θα βρεθεί απέναντι στο ΕΒΚΑΒ.

Διευκρίνισε ότι η επιτροπή έγινε με βάση της προδιαγραφές του ΕΔΑΔ. «Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με την απόφαση της επιτροπή θα πρέπει να απευθυνθείς στο Ανώτατο δικαστήριο του ψευδοκράτους».

Παράλληλα είπε ότι δεν θα παραμείνει κανείς κάτω από τη διοίκηση του ψευδοκράτους, δίνοντας το παράδειγμα της συμφωνίας του 1975 με τους εγκλωβισμένους της Καρπασίας όπου τώρα είναι μερικές εκατοντάδες, όπως ανέφερε.

Εξήγησε ότι απευθύνεται στους Αμμοχωστιανούς ως συμπολίτης καθώς κατάγεται και αυτός από την Αμμόχωστο. «Θα παν υπό τουρκική διοίκηση, θα έχουν να κάνουν με την τουρκική αστυνομία, θα έχουν να κάνουν με τα δικαστήρια τους και τις πολεοδομικές τους αρχές για αξιοποίηση της περιουσίας τους».

Τέλος ανέφερε ότι είναι εγωιστικό ο καθένας να ασκεί το δικό του δικαίωμα και να εξουδετερώνει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. 

Δείτε το Βίντεο:

Διαβάστε επίσης: 

Αγγελίδης για Αμμόχωστο: Ο λόγος που δεν πρέπει να πάμε σε ομαδικές προσφυγές

Keywords
Τυχαία Θέματα