Αμετάβλητος ο αριθμός θυμάτων στην Κίνα- Καλπάζει ο ιός στη Λατινική Αμερική

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 4.960 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 198 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 95.225 νεκρούς επί συνόλου 972.785 ανθρώπων που μολύνθηκαν. Ωστόσο στελέχη της μεξικανικής Κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το Υπουργείο

Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος στην πραγματικότητα - ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους - από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν 10.917 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα , με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 5.590.025, ενημέρωσε το βραζιλιάνικο Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 αυξήθηκαν κατά 231 το ίδιο διάστημα, με τους νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα να ανέρχονται ως αυτό το στάδιο σε 161.106, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία, και τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν που καταγράφουν οι ΗΠΑ.

Είκοσι δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 33 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό Υπουργείο Υγείας.

Ένα από τα κρούσματα οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκε στη Σαγκάη, ενώ τα υπόλοιπα 21 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό. Το Υπουργείο ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 25 ασυμπτωματικοί φορείς, έναντι εννέα την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δημοσιοποιεί.

Άλλοι 20 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Σε κινεζικές δομές υγείας νοσηλεύονται 426 ασθενείς, έξι σε σοβαρή κατάσταση, κατά το Υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 - ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από την άνοιξη - επί συνόλου 86.267 ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Στα νοσοκομεία απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σχεδόν 59.000 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός που είναι ο υψηλότερος ως τώρα, αποκαλύπτουν δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με συμπτώματα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός αυξήθηκε ραγδαία, κατά περίπου 73%, τις τελευταίες 30 ημέρες και πλέον ανέρχεται σε τουλάχιστον 58.982.

Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγράψει το Ρόιτερς ήταν 58.370 ασθενείς, την 22η Ιουλίου.

Εξάλλου, στις ΗΠΑ διαγνώστηκαν χθες Δευτέρα πάνω από 100.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την ίδια ημέρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ξεπέρασαν τα δέκα εκατομμύρια, με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πέρασαν μόλις δέκα ημέρες προτού τα κρούσματα να φθάσουν από τα 9 στα 10 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 238.053 θανάτους, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς.

Δύο νέα κρούσματα διαγνώστηκαν εξάλλου στον Λευκό Οίκο: το ένα είναι ο υπουργός Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης Μπεν Κάρσον.
Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 στην Κολομβία αυξήθηκαν κατά 5.176 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.149.063, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 183 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 32.974 νεκρούς.

Ο υπουργός Εργασίας της Κολομβίας Άνχελ Κουστόδιο Καμπρέρα ενημέρωσε επίσης χθες μέσω Twitter ότι διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και τέθηκε σε απομόνωση, όπως ορίζουν οι συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Οι πέντε χώρες με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού

Ανεστάλη στη Βραζιλία η 3η φάση της κλινικής δοκιμής κινεζικού εμβολίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Xinhua
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμετάβλητος, Κίνα#45 Καλπάζει, Λατινική Αμερική,ametavlitos, kina#45 kalpazei, latiniki ameriki