Άμεση εξέταση των αιτήσεων διαμαρτυρομένων προσφύγων

Oδηγίες για να ολοκληρωθεί άμεσα η εξέταση των αιτήσεων των διαμαρτυρομένων προσφύγων για απόκτηση της Κυπριακής υπηκοότητας έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, δια μέσω συμβούλου του.

Διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες με τη στήριξη της ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) και της ομάδας πολιτών «Συσπείρωση Ατάκτων», πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε ενόψει της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των προσφύγων για υπηκοότητα αλλά και της κατάστασης που έχει περιέλθει η υγεία των προσφύγων

απεργών πείνας.

Συνολικά, τρεις από τους απεργούς διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Κατά την εκδήλωση, μετά από πρωτοβουλία των προσφύγων και των οργανωμένων συνόλων που τους στηρίζουν, διενεργήθηκε συνάντηση με σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών μέσα από την οποία λήφθηκε η απόφαση για άμεση εξέταση των αιτήσεών τους.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΙΣΑ αναφέρει πως θεωρεί την εν λόγω εξέλιξη σημαντική και ελπιδοφόρα, παρά τις όποιες επιφυλάξεις υπάρχουν και που πηγάζουν κυρίως από την "αθέτηση των υποσχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους πρόσφυγες κατά το πρόσφατο παρελθόν".

Παρόλα αυτά, ενόψει της εμπλοκής του Υπουργού Εσωτερικών στο ζήτημα αλλά και του κινδύνου αιφνίδιας επιδείνωσης της ήδη επιβαρυμένης υγείας των απεργών πείνας, η ΚΙΣΑ ευελπιστεί ότι εντός των επόμενων ημερών, ο αγώνας των διαμαρτυρομένων απεργών θα έχει αίσιο τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα