Αμείωτη η ένταση στον Νότιο Λίβανο, στην Ιερουσαλήμ και στο Χαν Γιούνις

Ενώ η επιφυλακή στην ισραηλινή αεράμυνα και στη στρατιωτική διοίκηση στο βόρειο Ισραήλ συνεχίζεται ύστερα από τις δηλώσεις της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του Ιράν για δυναμική ανταπάντηση μετά τον ισραηλινό βομβαρδισμό του προξενείου του Ιράν στην Δαμασκό, η οργάνωση Χεζμπολάχ συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών κατά κωμοπόλεων του βορείου Ισραήλ. Συγκεκριμένα, από το πρωί ήχησαν οι σειρήνες σε οικισμούς της Δυτικής Γαλιλαίας, με τρεις ρουκέτες της Χεζμπολάχ να έχουν καταπέσει σε ακατοίκητες περιοχές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Παράλληλα,

η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Νότιο Λίβανο, στα χωριά Μπάιτα Αλ-Σάαμπ, Καφρ Αρνούν και Τιρ Χάρπα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ιερουσαλήμ καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα του Ραμαζανίου. Σήμερα συνελήφθη 17χρονος Παλαιστίνιος, καταγόμενος από την κωμόπολη Μπιρ Ζετ της Δυτικής Όχθης, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, από την ανάκρισή του προέκυψε ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει ένοπλη επίθεση, ενώ σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε αυτή του την πρόθεση του με σχετική ανάρτησή του.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια επιχείρησης στο Χαν Γιούνις στην Νότια Γάζα εξουδετερώθηκε ο υπαρχηγός της τοπικής δύναμης της Χαμάς, Άκραμ Αμπντελ Ραχμάν. Όπως αναφέρεται στην ισραηλινή ανακοίνωση, ήταν σημαίνον στέλεχος της Χαμάς διευθύνοντας επιχειρήσεις της οργάνωσης κατά των ισραηλινών στρατευμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα