Αμείλικτα ερωτήματα για Αστ/μια-Λίβια&Έλενα σκοτώθηκαν σπίτι τους

Αμείλικτα και αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την εξαφάνιση της Λίβια και της Έλενας Μπουνέα.

Πρόκειται για τα πρώτα χρονικά θύματα τού Νίκου Μεταξά και τον πρώτο διπλό φόνο του.

Το ζήτημα της εξαφάνισης των δυο γυναικών, τον Οκτώβριο του 2016, είχε αναδειχθεί και από την εκπομπή του ΣΙΓΜΑ Μεσημέρι και Κάτι, όταν ο τέως Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι η υπόθεση παραμένει μεν υπό διερεύνηση, ωστόσο «φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι».

Η διερεύνηση

που έγινε τότε επανέρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά και τη δημοσιοποίηση αυτούσιας της καταδικαστικής απόφασης. Μεταξύ άλλων, καταγράφονται και τα όσα αποτρόπαια και φρικιαστικά διέπραξε ο Μεταξάς στον πρώτο του φόνο, που έγινε στον Άγιο Παύλο στο σπίτι της Μπουνέα. 

Αυτούσια τα λόγια του τέως Εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας στο Μεσημέρι και Κάτι:

«Υπήρξε μια συνεχής συνεργασία με την πρεσβεία της χώρας τους, όπου έγιναν διάφορες εξετάσεις, δεν υπάρχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα από το σπίτι όπου διέμεναν. Φαίνεται ότι το έχουν εγκαταλείψει και έχουν πάρει και τα πράγματά τους, τα προσωπικά τους αντικείμενα. Είναι μια υπόθεση η οποία παραμένει υπό διερεύνηση».

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την απόφαση, Λίβια και Έλενα Μπουνέα σκοτώθηκαν στο σπίτι τους.

Αυτούσιο το κομμάτι της καταδικαστικής απόφασης του Νίκου Μεταξά:

Οι θανούσες διέμεναν μόνες τους σε διαμέρισμα στον Άγιο Παύλο και η Livia μεγάλωνε μόνη της την Elena Natalia, καθότι ήταν σε διάσταση με τον σύζυγο της.  Είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα την 3/10/2016.

Livia Florentina Bunea - Elena Natalia Bunea:

Ο κατηγορούμενος μέσα από την κατάθεσή του ημερομηνίας 25/4/2019, αναλώνεται σε φτηνές δικαιολογίες ως προς τη διάπραξη των δολοφονιών της Livia και Elena Natalia.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, γνώρισε τη Livia τέλος του καλοκαιριού του 2016 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Badoo.  Από την πρώτη συνάντησή τους γνώρισε και την κόρη της Elena Natalia. Ισχυρίστηκε ότι η Livia του ανάφερε ότι ο πατέρας της Elena Natalia ήταν βίαιος και ήθελε να της πάρει την κηδεμονία για τα λεφτά.  Ακολούθως, ο κατηγορούμενος στην εν λόγω κατάθεση αναφέρει ότι σε συναντήσεις τους στην οικία της Livia ήρθαν σε σεξουαλική επαφή.  Αναφέρει, ότι δήθεν προβληματίστηκε από την συμπεριφορά της Livia σε σχέση με την ανήλικη θυγατέρα της.  Συγκεκριμένα, τον ανησύχησε όπως είπε το ενδεχόμενο η Livia να εκμεταλλευόταν σεξουαλικά την Elena Natalia, δηλαδή να την εξέδιδε. 

Ως εκ τούτου αποφάσισε να διερευνήσει τις υποψίες του οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, επαληθεύτηκαν.  Όπως ανάφερε στην κατάθεσή του, όταν «διαπίστωσε» το γεγονός αυτό: 

«Την έπιασα από τον λαιμό, την έβαλα από κάτω μου και έσφιγγα. Έσφιγγα μέχρι που πόνεσα τα δάκτυλά μου και έσφιγγα ακόμη παραπάνω. Πέρασαν λεπτά, δεν ξέρω πόσα. Την είδα επιτέλους νεκρή και μόνο εκείνη την ώρα λειτούργησε ξανά το μυαλό μου. Το παιδάκι κοιμόταν δίπλα, το παιδάκι που μάνα και πατέρας ήθελαν για τα λεφτά. Λεφτά που τώρα ήταν καθαρό από πού πήγαζαν. Πήγα στο δωμάτιο της και το μόνο που σκέφτηκα εκείνη την ώρα ήταν να δώσω λύτρωση. Σκέφτηκα πως και το πρώτο πράγμα που μου ήλθε στο μυαλό ήταν να πιέσω με τα χέρια μου τα πλάγια του λαιμού της. Ήξερα ότι έτσι το αίμα σταματά να πηγαίνει στον εγκέφαλο και θα πήγαινε χωρίς να υποφέρει …». Στην ανακριτική κατάθεση ημερομηνίας 19/6/2019, ο κατηγορούμενος εκφράζει το μίσος που ένιωθε για τη Livia μέρες προηγουμένως, ότι του έγινε εμμονή κι ότι συνέχιζε να έχει επικοινωνία μαζί της λόγω του μίσους που ένιωθε γι’ αυτήν. 

Αποζητούσε, όπως ισχυρίστηκε, εκδίκηση γι’ αυτό που έκαμνε δήθεν η Livia στο παιδί της.  Την νύχτα που την σκότωσε έβγαλε όλο το μίσος και την εκδικήθηκε.  Γι’ αυτό στην κατάθεσή του ημερομηνίας 25/4/2019 είπε ότι «την είδα επιτέλους νεκρή».  Περαιτέρω, στην ανακριτική κατάθεση ο κατηγορούμενος ανάφερε ότι «Έπιασα την με τα δύο μου χέρια από τον λαιμό βλέποντάς την από μπροστά, την έριξα κάτω και την πίεζα με τα πόδια μου στα δύο της πλευρά.  Όπως σας είπα και στην κατάθεσή μου, έσφιγγα την ώσπου και πέθανε.  Προσπάθησε να αμυνθεί και με έχταρε, αλλά δεν πρόλαβε να ξεφύγει ή να κάμει πολλά πράγματα ή να φωνάξει γιατί δεν το περίμενε……..… Μετά έκατσα και θώρουν την Λιβία νεκρή στο κρεβάτι της, όπως σας είπα, και πήγα στο δωμάτιο που κοιμόταν η κόρη της.  Το μωρό κοιμόταν ήρεμα και με βάση αυτά που είχα στο μυαλό μου, όπως σας είπα στη θεληματική μου, σκότωσα και το μωρό, με τον ίδιο τρόπο που σκότωσα και την Λιβία».

Σε ερώτηση των ανακριτών να δώσει εξήγηση για το σπασμένο κόκκαλο στο δεξί χέρι της Elena Natalia, ο κατηγορούμενος ανάφερε ότι το παιδί αντέδρασε και προσπάθησε να ξεφύγει δεξιά και αριστερά κατά τον χρόνο που το σκότωνε.

Όπως εξήγησε, μετά τη διάπραξη των φόνων έβαλε στη θέση του συνοδηγού τη νεκρή Livia και οδήγησε το αυτοκίνητο από το σπίτι της Livia στο σπίτι του για να παραλάβει βαλίτσα για να την βάλει μέσα.  Στο μεταξύ, την Elena Natalia την είχε ήδη τοποθετήσει σε βαλίτσα και την έβαλε στο καπό του αυτοκινήτου του.   Οι δύο προμελετημένοι φόνοι διαπράχθηκαν στην κατοικία της.

Livia

Ενόψει των ανωτέρω, ο κατηγορούμενος μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2016, στον Άγιο Παύλο της Επαρχίας Λευκωσίας, εκ προμελέτης με παράνομη πράξη προκάλεσε στη Livia Florentina Bunea, ηλικίας 36 ετών, και στην Elena Natalia Bunea, ηλικίας 8 ετών, τέως από τη Ρουμανία, βαριές κακώσεις στην περιοχή του τραχήλου (λαιμού), επιφέροντας τον θάνατο αυτής.

Στην φωτογραφία πιο κάτω, από τα πλάνα του ΣΙΓΜΑ, που είχε εισέλθει στο σπίτι, φαίνεται ένα κρεβάτι, χωρίς σεντόνι, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Σημειώνεται ότι οι χειρισμοί της Αστυνομίας τόσο γι’ αυτή την περίπτωση όσο και για τις υπόλοιπες έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Η έρευνα που διεξάγεται από τρεις ανεξάρτητους πειθαρχικούς ανακριτές αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες βδομάδες. Στο στούντιο του Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο νομικός που εκπροσωπεί την οικογένεια της Μπουνέα και ανέλυσε τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν. Ο Γιάννης Ιωάννου ανέφερε ότι «οι φόνοι έγιναν μέσα στο διαμέρισμα που δεν μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν, είτε για τεκμήρια είτε για αποτυπώματα». Όλα αυτά, σημείωσε ο κ. Ιωάννου, καταδεικνύουν τις αναλήθειες, την πλημμελή εκτέλεση έργου και τα ανοίκεια ψεύδη των Αρχών. «Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς από κάποια μιάσματα που είναι σε θέσεις κλειδιά της κοινωνίας και έχουν μια παχυδερμική αντιμετώπιση», συμπλήρωσε ο νομικός.

Παράλληλα, όλοι οι ειδικοί ψυχίατροι, σε δημόσιες εμφανίσεις τους, επιχείρησαν να δώσουν εξήγηση στα ανεξήγητα και απάνθρωπα εγκλήματα του κατά παραδοχήν κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.

Δεν ήταν λίγοι οι ειδικοί που ανέπτυξαν σενάρια για πιθανό τραύμα στο παρελθόν του κατά συρροήν δολοφόνου Νίκου Μεταξά, που να προκάλεσε τη διαστροφή που τον οδήγησε στα απεχθή του εγκλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα