Α.Μαρκίδης: Καταγγελία για τροποποίηση νόμου κατά παραγγελία

Κακή διατύπωση του νόμου σχετικά με το ασυμβίβαστο δημοσίων λειτουργών σε σχέση με το αν δικαιούνται να κατέχουν κομματικά αξιώματα, βλέπει ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο "Όλα στο φως" ο Αλέκος Μαρκίδης έκανε λόγο για τροποποίηση νομοθεσίας το 2015 κατά παραγγελία, η οποία φωτογραφίζει συγκεκριμένα πρόσωπα και αξιωματούχους, τους οποίους συγκεκριμένα κόμματα ήθελαν να ευνοήσουν, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Ανέφερε επίσης ότι η νομοθεσία δεν προνοεί συγκεκριμένα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία εγκρίνεται

ή απορρίπτεται μια αίτηση για άδεια κατοχής κομματικού αξιώματος σε δημοσίους λειτουργούς, ενώ επεσήμανε ότι αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια της ΕΔΥ, το αν θα εγκρίνει ή όχι μια αίτηση.

"Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι παραβίαζαν τη νομοθεσία πριν την τροποποίηση της το 2015, ιδιαίτερα από το 1990 και μετά. Όλοι το γνώριζαν, ωστόσο οι αρμόδιες Αρχές, τα Υπουργεία δηλαδή δεν λάμβαναν μέτρα. Όταν λέω όλοι εννοώ όλα τα κόμματα και όχι μόνο", επεσήμανε ο κ.Μαρκίδης.

Υπάρχει επίσης νομικό ζήτημα σε σχέση με τον τροποποιημένο νόμο του 2015, καθώς όσοι παραβίαζαν τη νομοθεσία κατέχοντας κομματικό αξίωμα πριν την τροποποίηση του νόμου, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορούσαν ή αν ήταν υποχρεωμένοι ή όχι να κάνουν αίτηση για εξασφάλιση άδειας.

Όπως επισημαίνει ο Αλέκος Μαρκίδης, αυτό που προκύπτει από το νόμο είναι ότι υποχρέωση για καταχώρηση αίτησης για εξασφάλιση άδειας κατοχής κομματικού αξιώματος, βάσει του τροποποιημένου νόμου, έχουν μόνο αυτοί που ήθελαν για πρώτη φορά να αναλάβουν αξίωμα μετά τη ψήφιση της τροποποίησης του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα