Α.Λοΐζου: Στην Κύπρο όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει

Στην ΕΕ διεκδικείς πρώτα για τα εθνικά σου συμφέροντα, εάν η Κυβέρνηση, οι Ευρωβουλευτές και ο Επίτροπος που έχουμε εκεί εξηγούσαν την κατάσταση στην Κύπρο, το ότι είναι κατεχόμενα κατά το 37%, ότι υπάρχει μια νεκρή ζώνη μεταξύ των ελευθέρων περιοχών της ΚΔ και των κατεχομένων η οποία ελέγχεται από ελάχιστους κυανόκρανους και ότι είναι ένα χιλιοτρύπητο λαγήνι η γραμμή μας, είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση, ανέφερε στις Τομές στα γεγονότα ο εν αποστρατεία συνταγματάρχης Άντης Λοΐζου, μετά

το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ την Παρασκευή. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν φέρει ευθύνη η Εθνική Φρουρά, ο κ. Λοΐζου ανέφερε ότι ο Υπουργός Άμυνας με τις δηλώσεις που έκανε επί του θέματος, έκανε ατόπημα. 

«Δεν γνωρίζει ή δεν τον ενημέρωσαν καλά για την αποστολή της Εθνικής Φρουράς», είπε. 

Όταν λοιπόν εμείς, η Εθνική Φρουρά, που έχει απέναντί της τον κατοχικό στρατό αποποιείται της ευθύνης, ποιος έχει την ευθύνη; Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι έχει την ευθύνη. Να μελετήσει ο κύριος Υπουργός καλά τις διαταγές που υπάρχουν για τα θέματα της γραμμής καταπαύσεως του πυρός, σημείωσε. 

Η Κύπρος, είπε, είναι ένα χιλιοτρύπητο λαγήνι ενώ σε αυτό υποβοηθούν και οι Βρετανοί με ανοχή σημείωσε, καθώς άτομα έρχονται από το Πέργαμος μπαίνουν στην Πύλα μέσω Βρετανικών Βάσεων και σαν κύριοι κατεβαίνουν στην Λάρνακα, τόνισε. Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα