Άλωσαν το Κλίβελαντ οι Ουόριορς (video)

Οι Ουόριορς ανέτρεψαν τα δεδομένα στο τέλος με έναν εκπληκτικό Ντουράντ, πήραν τη νίκη με 118-113 στο Κλίβελαντ επί των Καβαλίερς, έκαναν το 3-0 στη σειρά και πλέον θέλουν μια ακόμα για να κατακτήσουν τον φετινό τίτλο.

Έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή είναι οι «πολεμιστές» που με ηγέτη τον «KD» και άξιους συμπαραστάτες τους Τόμπσον και Κάρι κατάφεραν να πάρουν και στο τρίτο ματς της σειράς με τους «ιππότες» και πλέον χρειάζονται μία νίκη για να φτάσουν στο στόχο τους. «Αυτοκτόνησαν» στο τέλος οι πρωταθλητές,αφού δεν κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά το

προβάδισμα που είχαν σε όλη την τέταρτη περίοδο.

Οι Καβαλίερς έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο μετά τις δύο σερί ήττες στο Γκόλντεν Στέιτ και ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση. Ο ΛεΜπρον έδειξε να το παίρνει από την αρχή προσωπικά σκοράροντας ακατάπαυστα, ωστόσο οι Ουόριορς δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ χάρη στην ευστοχία τους από το τρίποντο. Έτσι το πρώτο 12λεπτο τους βρήκε μπροστά με 39-32.

Στην δεύτερη περίοδο οι πρωταθλητές βελτιώθηκαν στην άμυνα, όμως δεν κατάφεραν να περιορίσουν τον Τόμπσον που έκανε πάρτι έξω από τα 7,25 με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει 67-61 υπέρ των Ουόριορς, με τον Ίρβινγκ μαζεύει την διαφορά χάρη σε ένα εκπληκτικό buzzer beater απέναντι σε όλη την αντίπαλη άμυνα.

Το ματς ήρθε τούμπα στο τρίτο 12λεπτο, καθώς ο ΛεΜπρον βρήκε βοήθεια στην επίθεση από τον Ίρβινγκ. Ο πόιντ γκαρντ των Καβαλίερς «ξύπνησε», η ομάδα του βελτιώθηκε αισθητά στην άμυνα και οι πρωταθλητές έκλεισαν την περίοδο με το υπέρ τους 94-89.

Τα πάντα έδειχναν ανοιχτά στο τέταρτο 12λεπτο με τους ΛεΜπρον και Ίρβινγκ να έχουν πολύτιμη βοήθεια από τον εξαφανισμένο των δύο πρώτων αγώνων Τζέι Αρ Σμιθ και τους Ουόριορς να βρίσκουν τις λύσεις ακόμα και όταν οι αντίπαλοί τους κατάφερναν να πάρουν μια μικρή διαφορά στο σκορ. Οι Καβαλίερς αν και έδειχναν στο τέλος να φτάνουν κοντά στη νίκη, προδόθηκαν και πάλι από την άμυνά τους και ο Ντουράντ με ένα μεγάλο τρίποντο έβαλε μπροστά τους Ουόριορς (114-113).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι άστοχοι και να κάνουν λάθη με αποτέλεσμα να το πληρώσουν και να χάσουν και αυτό το ματς (118-113). Κορυφαίοι για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ οι Ντουράντ (31π., 8ριμπ.), Τόμπσον (30π.) και Κάρι (26π., 13ριμπ., 6ασ.), ενώ από τους Καβαλίερς οι ΛεΜπρον (39π., 11ριμπ., 9ασ.), Ίρβινγκ (38π.) και Σμιθ (16π.).

Πλέον οι αήττητοι των πλέι οφ Ουόριορς, χρειάζονται μόλις μία νίκη, με τη σειρά να συνεχίζεται στο Κλίβελαντ για ένα ακόμα ματς. Να σημειωθεί ότι καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει σκορ 3-0 σε σειρά τελικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα