Α.Λόρδος: Αυτή θα είναι η πρώτη μου κίνηση μόλις εκλεγώ δήμαρχος

«Η πρώτη μου πράξη – αν εκλεγεί δήμαρχος - θα είναι να παραιτηθώ δημοσίως απ΄ όλες τις εργασίες που έχω σαν άτομο, για να αφοσιωθώ και να εργάζομαι νυχθημερόν για την υπόθεση αυτή», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αμμοχώστου, Ανδρέας Λόρδος, καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι».

Ο κ. Λόρδος ανέφερε ότι θα μετακομίσει στο Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο όπως είπε είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί ως ένα δημαρχείο – στρατηγείο από το οποίο θα μπορούν να εμπλακούν οι συμπολίτες του.

Εντός 30 ημερών, δήλωσε θα μεταβεί στη Νέα

Υόρκη μαζί με συμπολίτες του θέτοντας τα αιτήματα τους προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, στην Κύπρο θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε μια κρίσιμη όπως την χαρακτήρισε στιγμή για την Αμμόχωστο.

Ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει στο ενδεχόμενο που η κατοχική πλευρά ανοίξει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου υπό Τ/κ διοίκηση, την χαρακτήρισε μια επικίνδυνη εξέλιξη. «Η επιστροφή υπό Τ/κ διοίκηση εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους. Θα μπούμε κάτω από ένα νομικό καθεστώς το οποίο όχι μόνο δεν μπορούμε να το ελέγχουμε αλλά δεν υπάρχει και η πρόσβαση πιο πάνω αν κάποιος διαφωνήσει».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αμμοχώστου, υποστήριξε ότι το 1978 «μας χάριζαν την πόλη υπό την πίεση του Αμερικανικού εμπάργκο», όταν όπως είπε μας επέστρεφαν τη πόλη άνευ όρων. Ο συνασπισμός αριστεράς – κέντρου, όπως πρόσθεσε, απέρριψε και σε συγκεκριμένο σχέδιο.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι στο ενδεχόμενο εκλογής του θα ζητήσει από την άλλη πλευρά να ανοίξει τις πόρτες της πόλης για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, ούτως ώστε να μπουν εντός οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι για να δουν τα σπίτια τους. Επίσης η οποιαδήποτε συνάντηση γίνει με την κατοχική πλευρά, ανέφερε, θα εδράζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα