Αλληλοκαρφώματα Συντεχνιών :«Ψαρεύουν στελέχη και τρομοκρατούν»

Έντονες διαφωνίες και κατηγορίες διατυπώθηκαν μεταξύ των Συντεχνιών της ΠΕΟ, της ΠΑΣΥΔΙ της ΣΕΚ και της ΕΤΥΚ αναφορικά με το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων της Συνεργατικής παρά την κοινή τους βούληση συναινετικές λύσεις Τα ««αίματα» άναψαν στο στούντιο της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» όταν οι εκπρόσωποι της ΣΕΚ και της ΠΕΟ κατηγόρησαν τον κ. Χρίστο Παναγίδη της

ΕΤΥΚ ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή επιχειρεί να ψαρέψει στελέχη (9:55) και ότι άλλα λέει μέσα στις συνεδριάσεις και άλλα έξω.

«Χθες υπήρξε δήλωσε μια πιο βελτιωμένη πρόταση από την Τράπεζα για το ποσό της αποζημίωσης» δήλωσε αρχικά ο Σάββας Τούλουπος της ΠΕΟ τονίζοντας πως ακόμα βρίσκονται σε απόσταση από μια συμφωνία και όλα θα διαφανούν την επόμενη Τρίτη. Παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του ότι η ΕΤΥΚ δεν συμμετείχε σε καμιά κοινή προσπάθεια και τόνισε πως θέση τους είναι να λαμβάνονται αποζημιώσεις βάση των ετών προϋπηρεσίας και όχι από μηδενική βάση.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Ελισσαίος της ΣΕΚ είπε πως πρέπει να δουν όλες τις παραμέτρους του Σχεδίου και να δουν τι μπορεί να παρέχει ο φορέας στους εργαζομένους. «Εκείνο το οποίο μας έχει ξενίσει είναι πως ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι διάφορες προτάσεις είναι πανομοιότυπες, όταν έρθουν στο δημόσιο διάλογο οι συνάδελφοι της ΕΤΥΚ χρησιμοποιούν μια τέτοια γλώσσα που μπορούν να παρουσιάζουν άλλα μέσα και άλλα έξω. Αν νομίζουν ότι σήμερα είναι ώρα να πάρουν μέλη ο ένας από τον άλλο νομίζω είναι λάθος», τόνισε

Ο Γ.Γ της ΕΤΥΚ Χρίστος Παναγίδης απάντησε πως όσα ακούγονται για μη συμμετοχή της Συντεχνίας στο διάλογο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά υπήρξε διαφωνία κατά το παρελθών στα διαδικαστικά. Αρνήθηκε ότι σκοπός της συντεχνίας τους είναι να ψαρεύει μέλη από αλλού.

Ο κ. Τούλουπος τόνισε πως ο κ. Παναγίδης γυρίζει τις Συνεργατικές και λέει ότι δεν θα επιτρέψει στην ΣΕΚ την ΠΕΟ και την ΠΑΣΥΔΙ να μπουν στην Ελληνική . «Τρομοκρατεί τον κόσμο και λέει ότι θα είναι καλύτερα να γραφτούν μέλη τους γιατί έχει πρόσβαση με την ηγεσία της Ελληνικής. Δεν έπρεπε να τα πούμε δημόσια αυτά τα πράγματα αλλά επειδή κρυβόμαστε και προσπαθούμε να δώσουμε μια άλλη εικόνα», τόνισε.

Ο κ. Παναγίδης απέρριψε τους ισχυρισμούς και προκάλεσε τον κ. Παναγίδη να κατονομάσει τις συγκεκριμένες Συνε4ργατικές στις οποίες αναφέρεται. Έκανε μάλιστα λόγο για λασπολογία και ανακρίβειες.

Με την σειρά του κ. Αντρέας Λουκάς της ΠΑΣΥΔΙ εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί στις Συντεχνίες και είπε πως η κατάσταση προσβάλλει άπαντες. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να καταβληθεί προσπάθεια να καταβληθεί μια συλλογική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα