Αλληλεγγύη:Τέλος η πολιτική των ψευδαισθήσεων με την Τουρκία

Να τερματιστεί η πολιτική ψευδαισθήσεων για την Τουρκία, καλεί με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη και τονίζει ότι επιβάλλεται να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από την απόπειρα πραξικοπήματος στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Η πολιτική των ψευδαισθήσεων περί ύπαρξης δημοκρατικού-σύγχρονου κράτους στην Τουρκία, και οι αβάσιμοι ευσεβοποθισμοί ότι ο Ερντογάν θα συναινέσει σε Δίκαιη Λύση του Κυπριακού προβλήματος, πρέπει να τερματιστούν» δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος.

«Είτε

πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος, είτε πρόκειται για οπερετική προσπάθεια του Ερντογάν να εξοντώσει τους αντιπάλους του στο εσωτερικό και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, η Κυβέρνηση επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχουν αυτές οι εξελίξεις στο νησί μας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα» τόνισε.

Επανέλαβε δε, τη θέση του Κινήματος για άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα είπε ότι «μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία, είναι επιτακτική η ανάγκη σύγκλισης του Εθνικού Συμβουλίου. Οι εξελίξεις στην Τουρκία αλλά και οι συγκλίσεις που επιτευχθήκαν στην εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών, είναι θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν άμεσα σε συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της Αλληλεγγύης αναφέρει ότι «σε ό,τι αφορά την έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία, επαναλαμβάνουμε την ευχή μας για νίκη της αληθούς Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα