Αλληλεγγύη: Καταστροφικό για την οικονομία ένα lockdown

«Ένα lockdown τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα είναι καταστροφικό για την οικονομία του τόπου και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας και μισθούς. Μεταφράζεται σε ανοχή και ένδεια. Στην πρώτη φάση κορύφωσης της πανδημίας ο χρόνος εγκλεισμού ήταν πολύ μεγαλύτερος και τότε μιλούσαμε για μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του Κίνημα Αλληλεγγύη σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ,

Μαρίνου Σιζόπουλου στην εκπομπή «Πρώτη Εκπομπή» του Ραδίο Πρώτο.


Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ακούμε από το πρωί τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ να διατείνεται πως μόνο το κόμμα του ενδιαφέρεται για την υγειονομική κρίση και κρίνουμε αναγκαίο να του υπενθυμίσουμε πως η Αλληλεγγύη πάντα έβγαινε μπροστά με κριτική διάθεση, αλλά σοβαρότητα, στα θέματα υγείας, τόσο την περίοδο που διανύουμε όσο και σε ότι αφορά στη δημιουργία του ΓΕΣΥ.

Σχεδόν καθημερινά με ανακοινώσεις και δηλώσεις η Αλληλεγγύη υποδεικνύει τις στρεβλώσεις του συστήματος και τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ένα lockdown τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα είναι καταστροφικό για την οικονομία του τόπου και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό, αλλά μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας και μισθούς. Μεταφράζεται σε ανοχή και ένδεια. Στην πρώτη φάση κορύφωσης της πανδημίας ο χρόνος εγκλεισμού ήταν πολύ μεγαλύτερος και τότε μιλούσαμε για μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων.

Είναι καλό ο καθείς από εμάς να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά ταυτόχρονα να μην προβαίνει σε βεβιασμένες κινήσεις εντυπωσιασμού που μπορούν να είναι από λαϊκίστικες – στην καλύτερη περίπτωση – μέχρι και επικίνδυνες σε άλλες. Μήπως να υπενθυμίσουμε την περίπτωση της υδροξυχλωροκίνης, την οποία ο κύριος Σιζόπουλος υπερασπίστηκε θερμά πριν την επιστημονική απόδειξη των δεδομένων;

Για όποιον έχει αμφιβολίες μπορεί να ανατρέξει στις καθημερινές ανακοινώσεις της Αλληλεγγύης στις οποίες καλούμε την κυβέρνηση, τον ΟΚΥΠΥ και τον ΟΑΥ να προβούν στα απαραίτητα μέτρα ώστε να ενισχυθούν τα συστήματα των νοσοκομείων και των διαδικασιών.

Η Αλληλεγγύη επίσης είναι το κόμμα που πρώτο κατέδειξε την ολιγωρία στη νέα ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία ανεγέρθη με συνοπτικές διαδικασίες τις οποίες εντόπισε και ο Γενικός Ελεγκτής, και η οποία εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη και χωρίς όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς.

Η υγειονομική κρίση δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και μικροκομματισμούς, αλλά σοβαρές προτάσεις και επιχειρήματα, ώστε οι πολίτες να διασφαλίζονται σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε πως τα κόμματα, οι Αρχές, η Βουλή και η Κυβέρνηση είναι υπηρέτες του λαού και όχι αφέντες!

Keywords
Τυχαία Θέματα