Αλλάζουν τα κριτήρια μεταθέσεων στην Αστυνομία

Νέα εποχή για να πατάξει τη διαφθορά και να αυξήσει την αποδοτικότητα του σώματος της, επιχειρεί η ηγεσία της αστυνομίας. Καθιερώνει νέα κριτήρια στις μεταθέσεις των μελών της σε νευραλγικές υπηρεσίες.

Ο αρχηγός αστυνομίας ήδη απέστειλε οδηγίες προς όλους τους αστυνομικούς διευθυντές και τους διοικητές, με τις διαδικασίες που απαιτούνται για τα μέλη της δύναμης που επιθυμούν μετακίνηση.

Πλέον, ο αστυνομικός, αρχιφύλακας ή λοχίας που επιθυμεί να μετατεθεί θα πρέπει να υποβάλει γραπτό αίτημα στον αστυνομικό

διευθυντή της επαρχίας που υπηρετεί, επεξηγώντας τους λόγους της αίτησης του.

Η αίτηση θα ισχυεί για περίοδο 6 μηνών και θα διαβιβάζεται από τον αστυνομικό διευθυντή στον διευθυντή του τμήματος διοίκησης και θα εξετάζεται από τον βοηθό αρχηγό διοίκησης. Εάν η μετάθεση αφορά άλλη επαρχία από αυτήν που υπηρετεί το μέλος, η αίτηση θα εξετάζεται από τον αρχηγό της δύναμης.

Διαδικασία υποβολής αιτήματος μετάθεσης

Υποβολή γραπτού αιτήματος στον αστυνομικό διευθυντή με τους λόγους μετακίνησηςΗ αίτηση ισχύει για περίοδο 6 μηνώνΘα διαβιβάζεται από τον αστυνομικό διευθυντή στον διευθυντή τμήματος διοίκησηςΘα εξετάζεται από τον βοηθό αρχηγό διοίκησηςΑν η μετάθεση αφορά άλλη επαρχία, η αίτηση θα εξετάζεται από τον αρχηγό αστυνομίας

Για να μετατεθεί ένα μέλος στα τμήματα που αφορούν την ΥΚΑΝ, την Υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, τον ουλαμό πρόληψης εγκλημάτων, το γραφείο πληροφοριών και τον ουλαμό άμεσης επέμβασης, θα πρέπει να έχει 8 χρόνια προυπηρεσίας, 3 εκ των οποίων να έχει εργαστεί ως ανακριτής. Επίσης θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από εχεμύθεια, ακεραιότητα χαρακτήρα και να μην έχει καταδικαστεί τα τελευταία 3 χρόνια για αδικήματα που αφορούν διαφθορά, ηθική, ή παράβαση ανθρωπίνου δικαιώματος ή ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Για να μετατεθεί ένα μέλος στη Λιμενική, τη ΜΜΑΔ, την Υπηρεσία Αλλοδαπών, την Εγκληματολογική Υπηρεσία και το Γραφείο Διεθνούς Συνεργασίας θα πρέπει να έχει 6 χρόνια υπηρεσίας, τα 3 εκ των οποίων ως ανακριτής. Για όλα τα τμήματα καθορίζεται ως μέγιστος χρόνος παραμονής τα 5 έτη με δικαίωμα επέκτασης άλλων 2 εάν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα