Αλλαγή καταστατικού Φοιτητικής Έν. Κυπρίων Ην. Βασιλείου ζητεί το ΜΕΤΩΠΟ ΚΦΗΒ

Την αλλαγή του καταστατικού της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων του Ηνωμένου Βασιλείου ζητεί το Μέτωπο Κύπριων Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Στις 12 Μαρτίου, η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου διοργανώνει τις ετήσιες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.
Μέχρι σήμερα, η φοιτητική ένωση παραμένει αιχμάλωτη όχι μόνο από τις κομματικές παρατάξεις, αλλά και από το απαρχαιωμένο της καταστατικό. Ένα καταστατικό,

το οποίο γράφτηκε με την δημιουργία της ΕΦΕΚ το 1997 και δεν έχει αλλάξει από τότε, με αποτέλεσμα να αφήνει τον σύλλογο εκτεθειμένο αλλά και έρμαιο των κομματικών φερεφώνων που απαρτίζουν το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β., η μόνη αυτόνομη και υπερκομματική φοιτητική παράταξη, εδώ και 2 χρόνια προσπαθεί εκ νέου να πετύχει τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού χωρίς όμως ανταπόκριση από τις κομματικές παρατάξεις, οι οποίες βολεύονται με το να ακολουθούν το καταστατικό όποτε τους συμφέρει ή να πορεύονται χρησιμοποιώντας τα κενά του ως παραθυράκια.

Φέτος, καταθέσαμε μόνοι μας τις τροποποιήσεις, αφού κανείς άλλος δεν ασχολήθηκε έμπρακτα, και θα ψηφιστούν στις επερχόμενες εκλογές μαζί με το νέο Δ.Σ. και χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων για να επικυρωθούν. Όπως αναφέραμε και στο debate, o εκσυγχρονισμός του καταστατικού κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του φοιτητικού συλλόγου, αφού η τήρησή του εγγυάται διαφάνεια και διασφαλίζει τις αξίες της δημοκρατίας εντός του συνόλου.

Οι θέσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΦΗΒ παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Debate υποψηφίων, το οποίο μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει και να κρίνει ελεύθερα στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=gBw3blz4UHQ&t=1221s

Ήρθε η ώρα για αλλαγή, η ώρα για ανανέωση.

ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ, ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠOΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγή, Φοιτητικής Έν, Κυπρίων Ην, Βασιλείου, ΜΕΤΩΠΟ ΚΦΗΒ,allagi, foititikis en, kyprion in, vasileiou, metopo kfiv