Αλλαγές από σήμερα στα ασθενοφόρα-«Καλούσαν για έναν πονόλαιμο»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η προϊστάμενη της υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία εξήγησε τι αλλάζει από σήμερα στην Υπηρεσία σχετικά με τις κλήσεις που αφορούν νοσούντες του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Καραγιάννης: Οι εισηγήσεις τους για μη εμβολιασμένους – Τι είπε για μάσκα

Αρχικά ανέφερε ότι επιστρέφουν στο φυσιολογικό ρόλο των ασθενοφόρων που είναι η διάσωση της ανθρώπινης ζωής και στα περιστατικά κορωνοϊού.
Πρόσθεσε ότι τα ασθενοφόρα θα ανταποκρίνονται μόνο στα περιστατικά επείγουσας αντιμετώπισης.

Συμπλήρωσε ότι είναι εκατοντάδες τα περιστατικά

που για έναν πονόλαιμο καλούσαν ασθενοφόρο. «Αποφασίσαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή διάσταση και όσοι έχουν ελαφριά συμπτωματολογία, να μιλούν με τον προσωπικό τους γιατρό και αν χρίζουν νοσηλείας να πηγαίνουν με τα προσωπικά τους οχήματα στα νοσηλευτήρια».

Εξήγησε ότι στα συμπτώματα βήχα, πονόλαιμου και πυρετού, οι νοσούντες πρέπει να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους ιατρό και ανάλογα θα τους δοθούν οδηγίες. Στις περιπτώσεις που είναι πιο βαριά τα συμπτώματα τότε θα επικοινωνούν με την υπηρεσία ασθενοφόρου και ανάλογα με τη σοβαρότητα θα στέλνεται ασθενοφόρο.

Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι ο ρόλος των ασθενοφόρων είναι η διάσωση και όχι η κατάχρηση. «Οι πολίτες συγχύζουν το ασθενοφόρο ως εκείνο που θα τους μεταφέρει πιο γρήγορα στα επείγοντα. Δεν θα είναι ποτέ αρκετά όταν εμείς οι ίδιοι καταχραζόμαστε τα ασθενοφόρα».  Ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος έχει όσα ασθενοφόρα χρειάζονται για τις επείγουσες κλήσεις.

Επεσήμανε ότι η Υπηρεσία έχει τελευταίου τύπου εξοπλισμό. «Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται», ανέφερε.

Τέλος, εξήγησε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του ΟΑΥ, όσοι ασθενείς κατά την έξοδο τους από το Νοσοκομείο, δεν χρήζουν μεταφορά με ασθενοφόρο ή δεν είναι δικαιούχοι, τότε υπάρχει χρέωση.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι είναι από τον Συν. Ασθενών εξασφαλίζοντας προϊόντα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγές, #45Καλούσαν,allages, #45kalousan