Αλμπαϊράκ και Μπαχτσελί για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

Το θέμα της Ανατολικής Μεσόγειου είναι ζήτημα κυριαρχίας για την Τουρκία αλλά και θέμα εθνικής ανεξαρτησίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Θησαυροφυλακίου και Δημοσιονομικών, Μπεράκ Άλμπαϊρακ, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN TÜRK.



Αναφερόμενος στην κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, ο κ. Άλμπαϊρακ είπε ότι συνεχίζουν τον αγώνα για να μπορέσει η οικονομία της χώρας να είναι εθνικά ανεξάρτητη, υποστήριξε ότι πριν από δύο χρόνια επηρεάζονταν πολύ περισσότερο από το σύστημα του ξένου συναλλάγματος, αλλά με τις τροποποιήσεις και

αλλαγές που έγιναν, η ΤΛ επηρεάζεται πολύ λιγότερο αυτή την στιγμή.

Εξάλλου, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο είπε ότι δεν είναι αστείο να είναι κάποιος εχθρός της Τουρκίας και αυτοί που προβαίνουν σε ενέργειες ενάντια στην Τουρκία, "τους περιμένει ο βυθός".

«Η Ελλάδα έχει εχθρική στάση. Αλλά όλοι ξέρουν τι κάνει ο τουρκικός λαός στους εχθρούς του. Ο τουρκικός λαός δεν αστειεύεται. […] Όσοι προβαίνουν σε προβοκάτσια στην θάλασσα τους περιμένει ο πνιγμός. Το αποτέλεσμα των προκλήσεων στα χωρικά μας ύδατα, είναι οι κοιλιές των ψαριών και ο βυθός. Κανένας δεν θα μπορέσει να εκδιώξει την Τουρκία από την Μεσόγειο και να μας εγκλωβίσει στην Ανατολία», είπε ο κ. Μπαχτσελί.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλμπαϊράκ, Μπαχτσελί, Μεσόγειο,albairak, bachtseli, mesogeio