«Αλαλούμ» με μετακίνηση τουριστών:Τι ισχύει για το έντυπο–Ξεκαθαρίζει ο ΠΑΣΥΞE

Αλαλούμ επικράτησε τις τελευταίες ώρες σχετικά με το έντυπο το οποίο δημιούργησαν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΤΕΚ) και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και προωθήθηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού. 

Πρόκειται για έντυπο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι τουρίστες οι οποίοι θα φτάνουν στο νησί μας, για να μπορούν να διακινούνται χωρίς την αποστολή SMS

Όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο SigmaLive

ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ  Φιλόκυπρος Ρουσουνίδη, η χρήση του εντύπου θα γίνεται ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι τουρίστες που δεν μπορούν για τεχνικούς λόγους να στείλουν SMS και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορούν να διακινούνται ελεύθερα. 

Όπως εξήγησε, οι περιορισμοί που ισχύουν για όλους τους πολίτες θα ισχύουν και για τους τουρίστες. 

Ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε πως το έντυπο είναι εγκεκριμένο από το Υφυπουργείο Τουρισμού. 

Σημείωσε πως αρχικά δημιουργήθηκε η παρεξήγηση ότι οι τουρίστες θα μπορούσαν να διακινούνται ελεύθερα και για όσο επιθυμούν, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. 

Από εκεί και έπειτα, η υλοποίηση του τεχνικού μέρους του πώς θα στέλνουν SMS οι τουρίστες ή αν θα έχουν το Έντυπο Β όπως έχουν και κάποιες ομάδες μόνιμα διαμενόντων στην Κύπρο εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υφυπουργείου Καινοτομίας, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας. 

Το έντυπο: 

Διαβάστε επίσης 

Υφ. Ναυτιλίας: «Ενδιαφέρον και από άλλα κρουαζιερόπλοια για την Κύπρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα