Αλ-Αχράμ: Δεν προετοιμάζεται αποκατάσταση σχέσεων με Ιράν

Επίσημη αιγυπτιακή πηγή διαψεύδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι σχέσεις της Αιγύπτου με το Ιράν πρόκειται σύντομα να αποκατασταθούν, δημοσίευσε σε εκτενές πρόσφατο ρεπορτάζ η κυβερνητική εφημερίδα Αλ-Αχράμ που εκδίδεται στο Κάιρο.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η Αλ-Αχράμ, καλά πληροφορημένη κρατική πηγή ανέφερε ότι «η στάση της Αιγύπτου έναντι του Ιράν παραμένει αμετάβλητη», προσθέτοντας ότι

«δεν έχει συνταχθεί κανένας κατάλογος με προϋποθέσεις βελτίωσης των διμερών σχέσεων, όπως είχε γίνει κατά το παρελθόν με στόχο την βελτίωση των σχέσεων Αιγύπτου-Τουρκίας».

«Δεν έχω υπ’όψιν μου καμία τέτοια προετοιμασία», διευκρίνισε στην αιγυπτιακή κυβερνητική εφημερίδα η επίσημη αιγυπτιακή πηγή μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η αιγυπτιακή διάψευση αποτελεί απάντηση σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών, Χοσέιν Αμίρ Αμπντολαχιάν, στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, δηλώνοντας ότι Κάιρο και Τεχεράνη βρίσκονται σε απευθείας επαφές με σκοπό την βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα