Ακύρωσε 174 «υπηκοότητες» το «υπουργικό»

Το «υπουργικό συμβούλιο», σε συνεδρία του στις 10 Μαΐου, αποφάσισε την ακύρωση συνολικά 174 «υπηκοοτήτων», με την αιτιολογία ότι είναι «ενάντια στον νόμο και στους κανονισμούς».

Η λίστα με τα ονόματα των 174 ατόμων των οποίων ακυρώθηκε η «υπηκοότητα», δημοσιεύτηκε χθες στην «επίσημη» εφημερίδα.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε ψεσινή τηλεοπτική εκπομπή και ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν και σχολίασε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι το «υπουργικό» δεν μπορεί να ακυρώσει τις «υποψηφιότητες».

«Αν είναι

ενάντια στον νόμο (που παραχωρήθηκαν), τότε μπορεί να τις ακυρώσει. Με την ίδια εξουσία που τις δίνεις, μπορεί και να τις ακυρώσεις», είπε ο κ. Ερχιουρμάν, αναφέροντας ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού, το «υπουργείο εσωτερικών» εργάστηκε με εντατικούς ρυθμούς και σοβαρότητα επί του θέματος.

Στο θέμα αναφέρονται και τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων, αναδημοσιεύοντας τη λίστα των ονομάτων.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», με τίτλο «Οι ακυρωθείσες υπηκοότητες -Πρώτη η Σενούρ Γκιουλβμπουντάκ», γράφει ότι το πρώτο όνομα στη λίστα με τα ονόματα των ατόμων που η «κυβέρνηση» έχει ακυρώσει την «υπηκοότητα» βρίσκεται η Σενούρ Γκιουλβμπουντάκ, της οποίας παραχωρήθηκε η «υπηκοότητα» μετά τις οδηγίες του τέως «πρωθυπουργού» (Κόμμα Εθνικής Ενότητας) Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, με την ευκαιρία της παράνομης επίσκεψής της στα κατεχόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα