Α.Κυπριανού: Έδωσε μελέτη για τον τουρισμό στον ΚΟΤ

Μελέτη που εκπόνησε το Γραφείο Τουρισμού και το Γραφείο Μελετών της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, η οποία φιλοδοξεί να βάλει κάποιους προβληματισμούς και ιδέες για το πώς θα μπορούσε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) να αναβαθμιστεί περισσότερο και να συμβάλει ώστε να έρθουν περισσότερα έσοδα και επενδύσεις στο νησί μας, επέδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αγγελο Λοΐζου.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΚΟΤ,

ο κ. Κυπριανού είπε πως “αν θεωρήσουν ότι υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο για τους δικούς τους προβληματισμούς, αν θέλουν να το αξιοποιήσουν μπορεί να συμβάλει στις συζητήσεις που γίνονται για τον ΚΟΤ”.

Ανέφερε πως πρόκειται για προτάσεις “οι οποίες ενδεχομένως κάποιες από αυτές να χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία”, σημειώνοντας ότι θα παρουσιαστούν σύντομα σε δημοσιογραφική διάσκεψη ενώ θα διοργανωθεί και ημερίδα για συζήτηση όλων αυτών των σκέψεων και προβληματισμών για τον τουρισμό που έχει το ΑΚΕΛ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Αγγελος Λοΐζου ευχαριστώντας τον κ. Κυπριανού ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης, “μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερώσουμε και να ακούσουμε εισηγήσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ αναφορικά με την ανάπτυξη του τουρισμού μας στην Κύπρο”.

Ο τουρισμός, είπε, διαδραματίζει ένα σοβαρότατο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και οποιαδήποτε συνεισφορά και εισηγήσεις υπάρχουν θα μας βοηθήσουν κι εμάς να διεκπεραιώσουμε τα καθήκοντα μας ως ΔΣ στον καλύτερο δυνατόν βαθμό.

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι ο ΚΟΤ θα έχει επαφή με το ΑΚΕΛ για συνέχιση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Χαρακτηρίζοντας ως εποικοδομητική την συζήτηση, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ως ΑΚΕΛ έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια επισκέψεις στον ΚΟΤ γιατί αποδίδουμε τεράστια σημασία στον τομέα του τουρισμού και θεωρούμε ότι ο ΚΟΤ είναι η κινητήριος δύναμη γύρω από το ζήτημα τουρισμός στην Κύπρο, ένας τομέας ο οποίος είναι γνωστό ότι αποφέρει τεράστια έσοδα στην κυπριακή οικονομία.

“Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί τους αναφορικά με τις θέσεις μας για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Οργανισμού. Η δική μας επιθυμία είναι να δούμε τον Οργανισμό να αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο για να μπορεί πιο αποτελεσματικά να χειρίζεται τα διάφορα ζητήματα. Υπάρχει η εμπειρογνωμοσύνη, υπάρχει η τεχνογνωσία, θεωρούμε ότι υπάρχουν και οι σχετικές δομές και με τον κατάλληλο έλεγχο ο Οργανισμός μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από οποιονδήποτε άλλο στα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο”, σημείωσε.

Ασχοληθήκαμε, συνέχισε, και με το προϊόν το οποίο προωθούμε στο εξωτερικό. “Είναι και δική μας άποψη ότι χρειάζεται να υπάρξει περαιτέρω εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση αυτού του προϊόντος για να ελκύσουμε περισσότερους τουρίστες από διαφορετικές χώρες και δίχως εξαρτήσεις τέτοιες που να καθιστούν τον κίνδυνο δημιουργίας ή πρόκλησης προβλημάτων πάρα πολύ μεγάλο”, πρόσθεσε.

Εχουμε σταθεί με ιδιαίτερη προσοχή, σημείωσε, και στο θέμα του κλεισίματος των Κυπριακών Αερογραμμών. Η δική μας θέση, επεσήμανε, είναι ότι δυστυχώς τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής είναι αρνητικά με την έννοια ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για κάποιους προορισμούς κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό του τόπου.

Το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ο κ. Κυπριανού, γίνονται ενέργειες οι οποίες κατά την δική μας άποψη υποσκάπτουν το κύρος και την οντότητα του ΚΟΤ στα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό μας κι εμείς ως ΑΚΕΛ εντός και εκτός Βουλής θα αντιταχθούμε εκεί και όπου διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο.

“Ηδη έχουμε εγγράψει θέμα στην Βουλή με την διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό και την υποβάθμιση του ρόλου του ΚΟΤ σε αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε γιατί ο ΚΟΤ έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τέλος την ικανοποίηση του ότι το ΔΣ του ΚΟΤ λειτουργεί πολύ καλά με τα μέλη να συνεργάζονται μεταξύ τους, σημειώνοντας, ότι αυτό είναι το κλειδί για να μπορέσουν αποτελεσματικά να αντιμετωπίσουν τα διάφορα ζητήματα που είναι μπροστά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα