Ακτιβιστές για κλίμα πέταξαν τούρτα στο «πρόσωπο» του βασιλιά Κάρολου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφού κατέστρεψαν δυο ανεκτίμητα έργα τέχνης με ντοματόσουπα και πουρέ, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές του Just Stop Oil, προχώρησαν χθες σε μία … διαφορετική διαμαρτυρία. 

Δυο νεαροί μπήκαν στο μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο και έφτασαν μπροστά στα νέα κέρινα ομοιώματα των Καρόλου, Καμίλλας, Ουίλιαμ και Κέητ – δηλαδή του βασιλικού ζεύγους και του διαδόχου του θρόνου. 

Εκεί, η 20χρονη Eilidh McFadden από τη Γλασκώβη

και ο 29χρονος Tom Johnson πέταξαν τούρτα σοκολάτα στο «πρόσωπο» του βασιλιά Κάρολου, σε μία κίνηση που θύμισε αστείες στιγμές από ταινίες, φωνάζοντας «είναι η ώρα για δράση».Ουσιαστικά οι ακτιβιστές απαιτούν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει όλες τις νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι δύο ακτιβιστές μπήκαν στο μουσείο ανενόχλητοι φορώντας μαύρα φούτερ τα οποία έβγαλαν στη συνέχει και αποκάλυψαν τα λευκά t-shirts με το έβλημα της οργάνωσής τους.

Υπενθυμίζεται ότι ακτιβιστές για το κλίμα πέταξαν τις προηγούμενς μέρες πουρέ πατάτας σε πίνακα του Κλοντ Μονέ στο μουσείο του Πότσνταμ της Γερμανίας αιτιολογώντας την ενέργεια αυτή ως δράση διαμαρτυρίας για την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων.

Ειδικότερα δύο ακτιβιστές της ομάδας «Letzte Generation» (Τελευταία Γενιά) μπήκαν στο μουσείο του Πότσνταμ και έριξαν πουρέ πατάτας στον πίνακα «Les Meules» (Σωροί από άχυρα) του διάσημου ζωγράφου Κλόντ Μονέ, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και να σταματήσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

#Kartoffelbrei auf #Monet:
Was ist mehr wert #FürAlle – Kunst oder Leben?

Monet liebte die Natur und hielt ihre fragile Schönheit in seinen Werken fest.

Warum haben viele mehr Angst davor, dass eines dieser Abbilder Schaden nimmt, als vor der Zerstörung unserer Welt selbst? pic.twitter.com/0Rh1ZS6yjk

— Letzte Generation (@AufstandLastGen) October 23, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα