Άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό – Αναμένεται αυξημένη τροχαία κίνηση στο Τρόοδος

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού με την Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο σταθμάρχης Τροόδους, Ανδρέας Πρίγκιπας ανέφερε ότι χθες το βράδυ είχε παροδική χιονόπτωση ιδίως στην κορυφή του Ολύμπου και στην πλατεία. «Η θερμοκρασία αυτή τη στιγμή στο Τρόοδος είναι στους -2 βαθμούς και γι’ αυτό στο οδόστρωμα έχει σχηματιστεί παγετός. Την Κυριακή είχαμε αυξημένη τροχαία κίνηση, γι’ αυτό και το Αρχηγείο Αστυνομίας

έχει εκπονήσει ένα σχέδιο επιχείρησης που ενεργοποιείται όταν υπάρχει αυξημένη τροχαία κίνηση ή σφοδρή χιονόπτωση. Την Κυριακή ενεργοποιήθηκε αυτό το σχέδιο, είχε ενισχυθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Τροόδου με περισσότερους αστυνομικούς από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για να μπορούν να βοηθήσουν το κοινό» είπε ο κ. Πρίγκιπας.

Συμπλήρωσε ότι αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση και γι’ αυτό θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και θα υπάρχει ενίσχυση στον Αστυνομικό σταθμό Τροόδους.

Δείτε επίσης: Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

«Οι οδηγοί όταν μεταβαίνουν στο Τρόοδος πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από πριν για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Χθες στο βράδυ γύρω στις 1 είχαμε μια κλήση για βοήθεια από ένα όχημα που βρισκόταν εκτός δρόμο και είχε σκάσει το λάστιχο τους» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα