Ακριβή η Κύπρος για τους Κύπριους

Μπορεί το 2016 να ήταν χρονιά ρεκόρ για τον ξένο τουρισμό και τα ίδια ν' αναμένονται το τρέχον έτος, ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση έφερε αυξήσεις τιμών για τον εγχώριο τουρισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου πρακτόρων Κύπρου η αυξημένη ζήτηση τουριστικών καταλυμάτων από το εξωτερικό, θα έχει ως αποτέλεσμα, οι διακοπές των Κυπρίων τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, να πληρώνονται πολύ ακριβά.

Όπως δήλωσε ο Ντίνος Κάκκουρας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, «λόγω αυτού του γεγονότος και οι τιμές στα ξενοδοχεία

μας, ειδικά στις περιοχές της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και της Πάφου, που είναι περιοχές που προτιμώνται κυρίως από τους Κύπριους, θα έχουν αυξημένες τιμές. Αυτό γίνεται διότι είναι και θέμα προσφοράς– ζήτησης».

Οι ξενοδόχοι κάνουν συμφωνίες με οργανισμούς του εξωτερικού για αρκετούς μήνες, γι’ αυτό και οι κρατήσεις γίνονται νωρίς και σε μεγάλη κλίμακα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα για τον εγχώριο τουρισμό. Μπορεί το καλοκαίρι να μας φαίνεται μακριά αλλά μόνο με σωστό προγραμματισμό και έγκαιρες παρακρατήσεις μπορούμε να βρούμε καλύτερες τιμές

«Να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους κι αν είναι δυνατόν από τώρα. Όσο για τους ξενοδόχους μπορεί να αναμένουμε για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο μεγάλο τουριστικό ρεύμα, ωστόσο, ας μην ξεχνάμε και τους Κύπριους καταναλωτές», τονίζει ο κ. Κάκκουρας προσθέτοντας ότι «υπάρχουν χρονιές που χρειάζονται και Κύπριοι για να προσθέσουν σε ημερομηνίες, σε περιόδους που δεν υπάρχει τόση μεγάλη ζήτηση».

Τέλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου πρακτόρων Κύπρου συμβουλεύει τους ξενοδόχους αν και όσο μπορούν να δουν θετικά τον εγχώριο τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα