Ακριβά θα κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Την τιμητική τους θα έχουν λόγω Καθαράς Δευτέρας οι λαγάνες, τα φρούτα και τα λαχανικά αφού οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Ωστόσο, το φετινό τραπέζι θα στοιχίσει πολύ ακριβότερα από πέρυσι σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών.

- Δείτε αναλυτικά τις τιμές των προϊόντων, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργίου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Εμπορίου εδώ

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

εξηγεί ότι με βάση τις τιμές χονδρικής πώλησης οι οποίες ισχύουν σήμερα φαίνεται ότι οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν κατά πολύ ακριβότερα τα φθαρτά που θα καταναλώσουν την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Τονίζει ταυτόχρονα, την ανάγκη δημιουργίας φραγμού από τους αρμόδιους στον καθορισμό τιμών από τους μεσάζοντες.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αισθητής αύξησης των προϊόντων είναι η τιμή στα αγγουράκια θερμοκηπίου τα οποία έχουν σχεδόν πενταπλάσια τιμή σήμερα από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών: Υποτιμούν τον καταναλωτή

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου τόνισε ότι η αύξηση τιμών υποδηλώνει ασέβεια και υποτίμηση της νοημοσύνης του καταναλωτή.

Πρόσθεσε, ότι πάντα υπάρχει πρόφαση για αύξηση τιμών και κερδοσκοπία χωρίς κάποιο πραγματικό λόγο.

Ο κ. Αριστοδήμου, δήλωσε πως οι καταστηματάρχες πρέπει να λειτουργήσουν ανθρώπινα και να σκεφτούν τις οικογένειες που δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν ούτε τα απαραίτητα. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι τιμές θα έπρεπε να είναι χαμηλότερες από πέρσι αφού οι τιμές των εν λόγω προϊόντων έχουν μειωθεί ανά το παγκόσμιο.

Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Καταναλωτών παροτρύνει τους καταναλωτές να αγοράσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα και να ελέγξουν ότι το βάρος των κατεψυγμένων θαλασσινών είναι όντως αυτό που αναγράφεται στις συσκευασίες αφού στο παρελθόν υπήρξαν πολυάριθμες καταγγελίες.

Σύνδεσμος Αρτοποιών: Καμία αύξηση στις τιμές των προϊόντων μας

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αρτοποιών, Λάκης Σαββίδης, περιορίστηκε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρχει αύξηση τιμών στα αρτοπαρασκευάσματα.

Εντατικοποιούν τους ελέγχους οι Υγειονομικές Υπηρεσίες

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες εντατικοποιούν τους ελέγχους των νηστίσιμων προϊόντων.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών, Χρίστος Χρίστου, επισήμανε ότι από τις αρχές της εβδομάδας το προσωπικό των υπηρεσιών ασχολείται με την επιθεώρηση των νηστίσιμων προϊόντων ενώ εξήγησε πως ήδη έχουν γίνει έλεγχοι στα υποστατικά παρασκευής ταχίνης, χαλβά και έχει ληφθεί μεγάλος αριθμός δειγμάτων για υγειονομικούς ελέγχους.

Ο κ. Χρίστου πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι τη δεδομένη στιγμή επικεντρώνονται στους χώρους λιανικής πώλησης όπου μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ωστόσο, μέσα στο πλαίσιο τον ευρύτερων ελέγχων, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι είχαν εντοπιστεί 25.000 κιλά φασόλια με υψηλή ποσότητα φυτοφαρμάκων έτσι απαγορεύθηκε η διακίνηση τους στην κυπριακή αγορά.

Τέλος, ο προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών τόνισε πως εάν εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα θα ληφθούν άμεσα μέτρα για προστασία του καταναλωτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα