Ακόμη έξι πετρελαιοφόρα απέφυγαν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα

Τουλάχιστον έξι ακόμη πετρελαιοφόρα από το περασμένο Σαββατοκύριακο, είτε άλλαξαν την πορεία τους από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα είτε έκαναν στάση προτού εισέλθουν σε αυτήν, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης πλοίων από τις εταιρείες LSEG και Kpler.

Η νέα αυτή εξέλιξη αυξάνει τον συνολικό αριθμό των ναυτιλιακών εταιρειών που άλλαξαν δρομολόγια και οι οποίες καταμετρήθηκαν από το Reuters, σε τουλάχιστον δεκαπέντε, συνολικά,

μετά τα πλήγματα της συμμαχίας χωρών, υπό τις ΗΠΑ, κατά θέσεις των Χούθι στην Υεμένη που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Τα δεξαμενόπλοια Torm Innovation, Proteus Harvonne και Alfios I φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί από την Διώρυγα του Σουέζ και ακολουθούν τη μεγαλύτερη διαδρομή γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στην Αφρική για τα ταξίδια τους προς την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα Pacific Julia και STI Topaz κατευθύνονται επίσης προς το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας.

Και από την άλλη πλευρά της Διώρυγας του Σουέζ, το Octa Lune έκανε στροφή 180 μοιρών στο βόρειο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας στις 12 Ιανουαρίου και επέστρεψε στη Μεσόγειο με φορτίο νάφθας που προοριζόταν για την Ταϊβάν.

Τα δεξαμενόπλοια τα οποία εντοπίστηκαν από το Reuters την περασμένη Παρασκευή να αλλάζουν ή να σταματούν τα δρομολόγια τους, είτε ακολούθησαν τη μεγαλύτερη διαδρομή του Ακρωτηρίου είτε έκαναν παύση στον Κόλπο του Άντεν ή στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα