Ακιντζί: Πιθανή λύση μέσα σε μήνες όχι χρόνια

Οι μήνες από το φθινόπωρο μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι σημαντικοί τόνισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Όπως επαναλαμβάνω τον τελευταίο καιρό, αν συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και βούληση, εξακολουθώ να διατηρώ την πεποίθηση για πιθανή λύση μέσα σε μήνες, όχι χρόνια», ανέφερε σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα.

Ευχήθηκε κάτι τέτοιο να

γίνει πραγματικότητα μέσα στους επόμενους μήνες και να επιτευχθεί μια δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία στην οποία οι δύο κοινότητες να ζουν ήρεμα, με ασφάλεια και ειρήνη στη χώρα τους. Ευχήθηκε επίσης οι επόμενες γενιές να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα πιο ευτυχισμένο και ήρεμο νησί.

Ανέφερε ακόμα ότι η συνάντηση έγινε σε ένα θετικό κλίμα με την ίδια μεθοδολογία με τις προηγούμενες συναντήσεις, πρώτα μεταξύ των δύο ηγετών, μετά μαζί με τον κ. Έιντε και ακολούθως με τις διαπραγματευτικές ομάδες. Όπως είπε, επιβεβαίωσαν τις συμφωνίες που είχαν στην περασμένη συνάντηση και αντάλλαξαν απόψεις στα κριτήρια για το περιουσιακό και το εδαφικό.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο κάστρο του Οθέλλου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για τη δικοινοτική συναυλία, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα