Ακιντζί: «Δεν φεύγει ο στρατός - Αδυνατίζει το σενάριο ΔΔΟ»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ακιντζί μετά από πίεση δημοσιογράφων και ειδικότερα του συναδέλφου Μιχάλη Ιγνατίου αναγκάστηκε να παραδεχτεί - και σε πείσμα, των όσων προσπαθούσε να προβάλει μετά το Crans-Montana- ότι η τουρκική πλευρά δεν δέχεται αποχώρηση του κατοχικού στρατού αλλά ούτε και κατάργηση των εγγυήσεων.

Μάλιστα ο κ. Ακιντζί

σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ Δημήτρη Φιλιππίδη για το αν πιστεύει ακόμα σε λύση στην βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο «αδυνατίζει και αυτό το σενάριο».

Ο κατοχικός ηγέτης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές στην ελληνοκυπριακή πλευρά ενώ όπως είπε, ο ίδιος τόνισε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να προχωρήσουμε με ανοικτές ημερομηνίες.

Σημειώνεται ότι στην διάρκεια των δηλώσεων ο Ακιντζί επιδόθηκε σ’ενα ατέρμονο blame game σε βάρος της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα