Ακιντζί: Δαπανηρός και αντίθετος με γεωγραφικές πραγματικότητες ο East Med

«Η συμφωνία για τον αγωγό East-Med, η οποία ανακοινώνεται σήμερα ότι θα υπογραφεί στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι αντίθετο με τις γεωγραφικές πραγματικότητες, παράλογο προς την οικονομική λογική  και αποφασίζεται αποκλειστικά με πολιτικά κριτήρια», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

«Ο αγωγός, ο οποίος προβλέπεται

να εκτείνεται από το Ισραήλ στη νότια Κύπρο, από την Κρήτη στην Ελλάδα και τελικά στην Ιταλία, είναι μια πολύ μεγαλύτερη και πιο δαπανηρή διαδρομή από άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Είναι σαφές ότι το έργο αυτό, το οποίο προσπαθεί να διατηρηθεί στην ημερήσια διάταξη παρά τις αντίθετες απόψεις των εμπειρογνωμόνων, δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος», δήλωσε ο Ακιντζί.

Η πολιτική ατμόσφαιρα, συνέχισε, μπορεί να αλλάξει με αμοιβαία βήματα, αλλά είναι αδύνατο να αλλάξει η γεωγραφία. Τα γεωγραφικά δεδομένα, δείχνουν ότι ο αποκλεισμός των Τ/κ και της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου αδύνατος.

«Όπως ήδη τόνισα, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να εκμεταλλευτούμε από κοινού τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο και να τους χρησιμοποιήσουμε μαζί με ειρήνη και σταθερότητα. Αυτό είναι δυνατό με λογικό τρόπο, επιφέροντας ένα λογικό συμβιβασμό και τελική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Για άλλη μια φορά, γίνεται κατανοητό ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος έχει γίνει αναγκαιότητα όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για την περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα