Ακιντζί από Βερολίνο: Μπορούμε να γκρεμίσουμε τα τείχη στα μυαλά στην Κύπρο

Αισιόδοξος για την τριμερή, που πραγματοποιείται σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, για το Κυπριακό εμφανίστηκε ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, φτάνοντας στο Βερολίνο.


Γκουτέρες, Αναστασιάδης και Ακιντζί συναντώνται σήμερα στη Γερμανία προκειμένου να αναζητήσουν κοινό έδαφος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο Μουσταφά Ακιντζί έστειλε από το Βερολίνο ένα αλληγορικό μήνυμα λέγοντας ότι «κι εμείς εδώ και 30  χρόνια προσπαθούμε να γκρεμίσουμε τα τείχη στα μυαλά στην Κύπρο.

Μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει πια. Τα χρόνια του ψυχρού πολέμου έχουν περάσει πια».

Ο Τ/Κ ηγέτης, απαντώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε χθες το βράδυ, ανέφερε ότι ο στόχος της σημερινής κρίσιμης συνάντησης αποτελεί η κατάρτιση ενός νέου οδικού χάρτη για συνομιλίες, ενώ τόνισε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συνεργασίας και οδηγός για βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και Ε.Ε.

«Οι κοινότητες στην Κύπρο μπορούν να το επιτύχουν. Αν το καταφέρναμε, οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, οι σχέσεις στην περιοχή και οι σχέσεις με την Ευρώπη θα γίνονταν καλύτερες. Σήμερα, το φυσικό αέριο, το οποίο αποτελεί την αιτία της κρίσης, μπορεί να γίνει αντικείμενο συνεργασίας και κοινού πλούτου. Οι νέες γενιές στην Κύπρο μπορούν να προσβλέπουν στο μέλλον με περισσότερες ελπίδες», δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο Τ/Κ ηγέτης εμφανίστηκε πάντως θετικός στην πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη και για μία τετ-α-τετ συνάντηση.

«Θα μπορούσαμε να συναντηθούμε και μόνοι μας. Αν υπάρχει η πρόθεση, μπορούμε πάντα να συναντηθούμε. Στο ίδιο ξενοδοχείο μένουμε. Μπορούμε να συναντηθούμε. Βέβαια το ‘αν θα μέναμε μόνοι μας, θα μπορούσαμε να το λύσουμε’ (όπως είπε ο Νίκος Αναστασιάδης), εξαρτάται από την πρόθεση και τις στάσεις που θα τηρηθούν. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει κανένα θέμα», δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακιντζί, Βερολίνο, Μπορούμε, Κύπρο,akintzi, verolino, boroume, kypro