ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για ελευθεροποίηση θεώρησης εισόδου για Τουρκία

Τις θέσεις τους σχετικά με την ελευθεροποίηση της θεώρησης εισόδου για Τούρκους πολίτες, ξεκαθάρισαν στην εκπομπή Σίγμα Κάλπη, Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ είπε συγκεκριμένα, ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία πλέον. Η μόνη οδός για την Κύπρο, είναι να επαναλαμβάνει συνεχώς το μήνυμα στην ΕΕ ότι δεν θα συναινέσουμε σε ελευθεροποίηση της βίζας για τους Τούρκους χωρίς

η Τουρκία να πληροί όλες τις προϋποθέσεις οι οποίες έχουν τεθεί, συμπεριλαμβανομένου και των κυπριακών διαβατηρίων τόνισε ο κ. Κυπριανού.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, τον άδικο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ. Τον τελικό λόγο τον έχει το Συμβούλιο των ηγετών της ΕΕ, υποστήριξε ο Άντρος Κυπριανού, άρα εκεί θα διαφανούν όλα. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού η Κύπρος εξακολουθεί να κρατά το χαρτί του ΒΕΤΟ, σε συνεργασία πάντα με άλλες χώρες, σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις δεν πληρωθούν στο έπακρο.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι τέτοια ζητήματα καταδεικνύουν την τεράστια σημασία που έχει η συνέπεια της δικής μας πλευράς στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος με τη σειρά του, δήλωσε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν είναι καθόλου ικανοποιητικοί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι Κύπριοι δεν μπορούν να διακινηθούν ελεύθερα στη χώρα τους και θα μπορούν οι Τούρκοι», σύμφωνα με τα όσα λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι αδιανόητο, συνέχισε, να βρισκόμαστε σε άμυνα, ειδικά για ένα θέμα το οποίο θα είναι καταστροφικό για το Κυπριακό και την πορεία επίλυσης του. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο ΠτΔ θα έπρεπε να είχε καλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, να συζητηθούν αυτά τα 72 σημεία, τα οποία θα πρέπει να πληροί η Τουρκία, αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διερωτήθηκε δε έντονα, για το ποιες είναι οι θέσεις του κ. Στυλιανίδη σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα;

Keywords
Τυχαία Θέματα