ΑΚΕΛ: θετική η συνέχιση της διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό

Θετική χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ, την συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης.

Aυτούσια η ανακοίνωση

Με την επιφύλαξη μιας πλήρους και ενδελεχούς ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τη συνάντηση της Νέας Υόρκης, θεωρούμε:

Είναι θετικό το γεγονός ότι συνεχίζεται η διαπραγματευτική διαδικασία και ταυτόχρονα η προσπάθεια για μια συνολική, δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική λύση,

που θα απελευθερώνει και θα επανενώνει την πατρίδα και το λαό μας.

Η συνέχιση της διαπραγμάτευσης θέτει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προ των ευθυνών τους για κατάθεση προτάσεων που θα στηρίζονται στο συμφωνημένο πλαίσιο και τις αρχές λύσεις του κυπριακού. Η συζήτηση του θέματος της Ασφάλειας και των εγγυήσεων θέτει πρωτίστως την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της. Η Τουρκία καλείται έμπρακτα να βοηθήσει για την επίτευξη μιας τέτοιας λύσης.

Θα πρέπει στα πλαίσια μιας συλλογικής προσπάθειας, να δώσουμε τη μάχη για μια σωστή λύση. Η μάχη για σωστή λύση είναι η μάχη της Κύπρου. Τώρα χρειάζεται η προσπάθεια για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας και συλλογικότητας που είναι ευθύνη πρώτιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά για την οποία καλούνται και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν. Το ΑΚΕΛ, όπως πάντοτε, είναι έτοιμο, σοβαρά, υπεύθυνα και πατριωτικά να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα