ΑΚΕΛ για OCCRP: Πότε θα μιλήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης;

Αποδεικνύεται τελικά πολύ δύσκολο για τον Πρόεδρο να απαντήσει στις καταγγελίες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) που εμπλέκουν το γραφείο του σε ύποπτες συναλλαγές και υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει το ΑΚΕΛ σε νέα ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του: «Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ απαντούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά για τα οποία καταγγέλλεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Διερωτόμαστε: Ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης δεν νιώθει την ευθύνη να μιλήσει αυτοπροσώπως και να λογοδοτήσει στην κοινωνία; Δεν συναισθάνεται τον διασυρμό του θεσμού αλλά και της χώρας μας; Την ώρα, μάλιστα, που υποστηρίζει ότι με τα δημοσιεύματα στοχοποιείται η Κύπρος;

Η διερεύνηση από την ΜΟΚΑΣ θα έχει νόημα εφόσον δεν περιοριστεί στα όσα ισχυριστεί το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη αλλά αν πρωτίστως απευθυνθεί στο ίδιο το Παρατηρητήριο που είναι η πηγή των καταγγελιών και ζητήσει τα σχετικά έγγραφα αλλά και σε άλλους θεσμούς, όπως η Κεντρική Τράπεζα. Προφανώς, και οι κρίνοντες θα κριθούν για την έρευνα που θα κάνουν.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που ο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης καταγγέλλονται για εμπλοκή σε ύποπτες συναλλαγές τεράστιων ποσών, το περιβάλλον του Νίκου Χρ. Αναστασιάδη συνεχίζει να διαφημίζει –σε διάφορες γλώσσες, ακόμα και σε …άπταιστα κινέζικα- τον πλούτο και την χλιδή στην οποία ζει».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 19 Αυγούστου η Μονάδα Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) είχε ζητήσει κάποια στοιχεία από το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδη και Συνέταιροι ΔΕΠΕ, σχετικά με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της μη κυβερνητικής οργάνωσης OCCRP

Keywords