ΑΚΕΛ εναντίον ΡΙΚ: Καλά κρατεί ο «χαρτοπόλεμος »

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του ΑΚΕΛ και του ΡΙΚ

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του κήρυξε εμπάργκο στο ΡΙΚ, μετά το χειρισμό από πλευράς κρατικής τηλεόρασης της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας για τις δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ,

διαμαρτυρήθηκε για με τη διακοπή της μετάδοσης, προκειμένου να προβάλλει την επίσκεψη του Αβέρωφ Νεοφύτου στο εκλογικό επιτελείο Νικολαΐδη στη Λεμεσό

Σήμερα, το ΡΙΚ απέδωσε το όλο περιστατικό στην κακή πληροφόρηση από το επιτελείο του Ν. Νικολαΐδη. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ εξέφρασε λύπη για το περιστατικό σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ΑΚΕΛ επανλήθε, κατηγορώντας το ΡΙΚ ότι με την ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια να προσπεραστεί η ουσία.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Θεωρούμε την απαντητική επιστολή σας επιεικώς απαράδεκτη. Την εκλαμβάνουμε ως προσπάθεια να προσπεράσετε την ουσία και να κλείσετε άρον άρον το θέμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι στις χθεσινές ενημερωτικές ζώνες του ΡΙΚ και στα δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, καμία αναφορά δεν κάνατε στη διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ. Αν είναι δυνατόν ένα Κόμμα να σας καταγγέλλει δημόσια για έλλειψη αντικειμενικότητας, για μεροληπτική και αντιδεοντολογική στάση και εσείς να το αποσιωπάτε. Αλήθεια, σας φοβίζει ακόμα και η δημόσια συζήτηση του θέματος; Διερωτόμαστε, στη βάση ποιας έρευνας καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι το «ατυχές περιστατικό», όπως χαρακτηρίζετε στην επιστολή σας τη διακοπή της μετάδοσης των δηλώσεων του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για να μεταδώσετε την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στο επιτελείο του κ. Νικολαΐδη, «αποδίδεται σε κακή πληροφόρηση για τα όσα εξελίσσονταν στο εκλογικό επιτελείο».

Τι θα μπορούσε να συμβαίνει, δηλαδή, στο επιτελείο για να καθιστά απαραίτητη τη διακοπή της μετάδοσης των δηλώσεων του ηγέτη του ΑΚΕΛ, όταν τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ όσο και ο κ. Νικολαΐδης είχαν ήδη προβεί σε δηλώσεις; Θα ζητήσετε, λέτε, συνάντηση με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, για «άρση τις οποιασδήποτε παρεξήγησης τυχόν προέκυψε…». Μα το ΑΚΕΛ δεν μιλά για παρεξήγηση. Στην επιστολή μας καταγγέλλουμε το ΡΙΚ για μεροληπτικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές σε βάρος του ΑΚΕΛ. Και ενώ χθες μιλούσατε για παρεξήγηση, στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ μεταδώσατε ρεπορτάζ με παραπλανητική είδηση, «βολική» για την κυβέρνηση, σχετικά με το λιμάνι Λάρνακας. Τυχαίο ή μέρος της πρακτικής του ΡΙΚ; Κύριε Πρόεδρε, Το ΡΙΚ δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός. Ανήκει στο Δημόσιο και προς την κοινωνία πρέπει να λογοδοτεί. Επιμένουμε στις καταγγελίες μας και στη δημόσια απολογία για τη συμπεριφορά του ΡΙΚ.

Επιμένουμε ότι το ΡΙΚ πρέπει να δώσει απτά δείγματα στη διαμόρφωση Κώδικα Δεοντολογίας. Χωρίς την εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να απέχει από τις συζητήσεις του ΡΙΚ. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ θα θέσει την καταγγελία του ενώπιον της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα