ΑΚΕΛ: Χωρίς βάση τα περί παράτυπης πρόσληψης στη Λεμεσό

Καθόλα νόμιμη και βάσει ψηφοφορίας των μελών του Δ.Σ του Κέντρου, ήταν η διαδικασία για πρόσληψη νηπιαγωγού στο Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού, σύμφωνα με την επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού, Πέρσα Παπαϊωάννου.

Κληθείσα να σχολιάσει τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, η κ. Παπαϊωάννου καταλόγισε σε δημοτική ομάδα, φωτογραφίζοντας αυτήν του ΑΚΕΛ,

περί πιέσεων και για παράτυπη διαδικασία πρόσληψης, που τον ανάγκασε να υποβάλει την παραίτηση του από μέλος του Δ.Σ του Κέντρου, η κ. Παπαϊώννου εξέφρασε τη λύπη της, που προκαλείται αυτή η αναστάτωση, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του Δ.Σ.

Όπως είπε, λόγω αυξημένων αναγκών αποφασίστηκε η πεντάωρη πρόσληψη μιας νηπιαγωγού υπό τη μορφή της αγοράς υπηρεσιών, κάτι που δεν απαιτεί προκήρυξη της θέσης, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει πλειοψηφικά για την πλήρωση της.

Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, συνέχισε, προκρίθηκε η συγκεκριμένη νηπιαγωγός, η οποία είχε εργαστεί ξανά ως αναπληρώτρια και τα παιδιά την γνώριζαν, ενώ είχε τις καλύτερες συστάσεις από τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, τις δασκάλες και τους γονείς. Ωστόσο, ανέφερε, ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού ζήτησε όπως ακολουθηθεί άλλη διαδικασία με συνεντεύξεις από υποψήφιες που θα έστελνε το Γραφείο Εργασίας.

Στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με την κ. Παπαϊωάννου, τέθηκαν ενώπιον του Δ.Σ του Κέντρου τρεις προτάσεις και με δεδομένο ότι η θέση θα έπρεπε να καλυφθεί τάχιστα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, υπερίσχυσε η θέση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ, έναντι της θέσεως του κ. Στούππα και μιας ακόμη πρότασης.

Η όλη διαδικασία έγινε νομότυπα, δεν υπήρξε καμία παρατυπία και η νηπιαγωγός θα ξεκινήσει κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου, είπε η Πέρσα Παπαϊωάννου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ του Κέντρου Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού, επειδή δεν υπερίσχυσε η θέση του Αντιδημάρχου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Προσφοράς Λεμεσού, κατέληξε στη δήλωση της, λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και 15 χρόνια, προσφέροντας πολλές κοινωνικές υπηρεσίες και εξαίρετο έργο στους δημότες που το έχουν ανάγκη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα