ΑΚΕΛ: H oριζόντια ψηφοφορία θα δημιουργήσει διαπλοκή

Σε δηλώσεις μετά την παράδοση των λογαριασμών του ΑΚΕΛ και ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ επιμένει στην αρχική του θέση όσον αφορά στο θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας, είπε ότι το ΑΚΕΛ “σίγουρα επιμένει όχι από ιδιοτροπία αλλά από καθαρή λογική”.

“Όταν τοποθετείσαι σε εκλογικές αναμετρήσεις εκείνο που επιλέγεις είναι πολιτικές θέσεις. Δεν μπορείς να επιλέγεις πρόσωπα

που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις. Επιλέγοντας λοιπόν πολιτικές θέσεις πρέπει να επιλέξεις ένα συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, όποιος και αν είναι αυτός. Δεν διανοούμαι και δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική που λέει ότι κάποιος μπορεί να επιλέξει υποψηφίους από διαφορετικά πολιτικά κόμματα που εκφράζουν εντελώς διαφορετικές θέσεις”, είπε.Ανέφερε ότι “επειδή ακούω από διάφορες πλευρές ότι αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει στο να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, θέλω να ακούσω την τεκμηρίωση γι΄ αυτό το επιχείρημα. Εάν κάποιος θεωρεί ότι θα υπερψηφιστεί από κάποιους τότε θα υπερψηφιστεί ανεξάρτητα από το σε ποιο ψηφοδέλτιο είναι. Δεν βλέπω πως θα βοηθήσει η οριζόντια ψηφοφορία στο να αυξηθεί η συμμετοχή στις εκλογές. Κατά την άποψη μου είναι πολύ αδύναμη η επιχειρηματολογία η οποία απλώς επιχειρεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη δίχως να εδράζεται πάνω σε συγκεκριμένα στοιχεία”.“Εκείνο που έχει σημασία είναι να εξυγιανθεί η πολιτική ζωή στον τόπο μας, όχι να την καταστήσουμε περισσότερο διαπλεκόμενη αναπτύσσοντας περαιτέρω τον παραγοντισμό διότι αυτό θα γίνει με τη οριζόντια ψηφοφορία”.“Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε ούτε τον παραγοντισμό ούτε το λαϊκισμό στη πολιτική ζωή του τόπου”, είπε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα